Tüm ailenin toplandığı, lezzetli iftar sofralarında
buluşacağımız ramazan ayı geldi çattı. İftar sofralarından bahsederken ramazan
pidesine değinmemek olmaz. Yumurtalı pideyimi daha çok seviyorsunuz yoksa
yumurtasız mı? Ramazan ayının vazgeçilmezi ramazan pidesi tariflerini sizler
için hazırladık.
Bu tariflerle sıcak ve
güzel ramazan pidelerini artık evinizde yapabileceksiniz.
BİRBİRİNDEN GÜZEL RAMAZAN PİDESİ TARİFLERİ
Yumurtasız Ramazan Pidesi
Siz ramazan pidenizi yumurtalı sevenlerden misiniz? Bu tarif
tamda size göre.
Yumurtasız Ramazan Pidesi İçin Malzemeler
Hamur için:
-1 çay bardağı ılık su
-1 çay bardağı ılık süt
-4 çay bardağı un
-1 tatlı kaşığı tuz
-1, 5 tatlı kaşığı toz şeker
-1 paket yaş maya(instat da olur)
Üzeri için;
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-Çörek otu
-Susam
1 adet büyük boy pide çıkmaktadır. Dilediğiniz gibi arttırıp
azaltabilirsiniz ölçüyü.
Yumurtasız Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
-Derin bir kaba ılık su, süt, maya, tuz ve şekeri koyup
karıştıralım.
-Sonrasında unumuzu eleyerek ekleyelim. (tam ölçüdür un).
-Yumuşacık bir hamur elde etmiş oluyoruz.
-Hamurumuzun ağzını kapatalım ve mayalanması için bekleyelim.
(45 dakikada mayalanmış oluyor).
-Mayalanan hamurumuzu alalım yuvarlak bir şekil verelim(sekil
verirken hamurun altına taban kısmına mısır unu serperseniz fırınlarda yapılan
pidelerin aynısı olur) ve üzerine parmaklarımızı yağlayarak, parmak uçlarımızla
baklava dilimi şekiller çizelim.
-Üzerinin her yeri yağlandıktan sonra susam, çörek otu
serpelim ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
-Benim fırınım 25 dakikada pişirdi.
-Sonrasında sıcacık pideniz sofranızda yerini almak için
hazır.
Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi
Hamuru için;
-1 çay bardağı ılık süt
-1 çay bardağı ılık su
-1 tatlı kaşığı kuru maya
-1 silme tatlı kaşığı toz şeker
-1 silme tatlı kaşığı tuz
-1 yumurta beyazı
-5 çay bardağı un
Sos malzemeleri;
-1 yumurta sarısı
-1 yemek kaşığı yoğurt
-1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;
-Çörek otu
-Susam
Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
-Derin bir kap içine ılık süt ve suyu dökelim. Maya ve toz
şekeri ekleyelim.10-15 dk maya ve toz şekerin erimesini bekleyelim.
-Tuz ve unu ekleyip yoğurma başlayalım. Un miktarını
bardağınıza göre kontrollü ekleyelim. Hamurun biraz ele yapışan kıvamda yumuşak
bir hamur olması gerekiyor.
-40-45 dakika üzerini örtüp mayalanmasını bekleyelim.
-Ardından hamuru tepsiye alıp daire şekli verelim, 10-15 dk
tepside mayalanması için bekletelim.
-Yumurta sarısı, yoğurt ve tereyağını karıştıralım. Pideye
parmak uçlarımızla bastırarak şekil verelim.
-Sosunu sürelim.
-Susam ve çörek otunu serpelim.
-180°-200° de üstü kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk
pişirelim.
Şimdiden afiyet olsun.