Suriye’nin kalbinden kopan Kibbe Mabrume yemeği ile sofraya farklı bir lezzet koyabilir ve misafirleri şaşırtabilirsiniz.
MALZEMELER
1 kg dövülmüş köftelik et
4 su bardağı ince bulgur
1 kg kıyma
1.5 paket margarin
1.5 su bardağı tuzsuz şam fıstığı veya ceviz
Tuz
Karabiber
NASLI YAPILIR?
Eti ufak parçalara ayırıp bir kaseye koyun. Bulguru katıp yoğurun. Kıymayı bir tavaya koyup margarinin yarısıyla kavurun. Fıstığı, tuz ve karabiberi katıp ocaktan kaldırın. Dövülmüş etle yoğurduğunuz bulguru alüminyum folyo üstüne dikdörtgen biçimde yayın. Kavurduğunuz içi dikdörtgenin uzun kenarına koyun. Kıymalı bulguru folyo desteğiyle rulo haline getirin. Kalan margarinin yarısıyla tepsiyi, yarısıyla ruloyu yağlayın. 200 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.