Dünya mutfağını evinizde denemek ve misafirlerinize sunmak için zereshk polo tarifinden daha güzeli olamaz.
MALZEMELER
1 tavuk budu
1 çay fincanı pirinç
3 çay fincanı tavuk suyu
Yarım çay kaşığı safran
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı margarin
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı zereshk
NASIL YAPILIR?
Tavuğu bir tencerede çok suyla haşlayın. Farklı bir tencerede margarini eritip salçayı ilave edin. 1.5 çay fincanı tavuk suyu un ve limonu katın. Tavuğu bir fırın kasesine alıp karışımı üstüne sürün. Orta ateşte üstü kızarıncaya dek pişirin.
Pirince 1.5 kahve fincanı tavuk suyu, tuz ve karabiber ilave edip pişirin. Safranı bir yemek kaşığı su ile sulandırarak pilavın üstüne atın. Tavuk budunu ve pilavı servis tabağına koyun. Zereshkleri pilavın üstüne dökerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.