Sivas’ta yetiştirilen ve faydaları saymakla bitmeyen, tam bir antioksidan kaynağı olan mor patatesin hasadına başlandı.
Doğal şifa olarak adlandırılan ve Sivas’ta yetiştirilen mor patatesin hasadına başlandı. İçinde barındırdığı karbonhidrat, potasyum, C vitamini, folik asit ve demir gibi maddelerle birçok hastalığa şifa olan mor patates hakkında merak edilenleri sizin için araştırdık.
SİVAS’TA MOR PATATESİN HASADINA BAŞLANDI
Sivas’ta yetiştirilen ve antioksidan deposu olan mor patatesin hasadına başlandı. Faydaları saymakla bitmeye mor patates hakkında açıklamalarda bulunan Vali Salih Ayhan, mor patates için düzenlenen programa katılarak açıklamalarda bulundu.
Çiftçiler ile tarlada patates toplayan Ayhan, ülkemizde kullanılan tüm mor patateslerin Sivas’tan elde edildiğinin altını çizerek, ‘30 dekarda yaklaşık 70 tonun üzerinde mor patates ekiminde Türkiye'nin tohumluğunu karşılamış oluyoruz. Firmamızı tebrik ediyorum. Mor patates son 3 yıldır Sivas'ımızın topraklarıyla buluştu ve dikkat çekici bir ürün olarak da kayıtlara geçmiş oldu. Ürün çeşidi anlamında ve katma değeri yüksek ürün üretiminde örnek endüstriyel bir bitki’ dedi.
Titizlikle çalışılan tarımsal üretim ile hedeflerinin çeşitliliği artırmak olduğunu ifade eden Ayhan, ‘Sözleşmeli üreticilik, yani güvenli alım yolunu açacağız. Bu toprakların anlam bulmasını sağlayacağız ve tarımsal Ar-Ge faaliyetlerinin de yolunu açacağız. Bu tarımsal Ar-Ge faaliyetlerinin güzel örneklerinden biri de mor patates’ şeklinde konuştu.