Günümüzün ciddi sağlık sorunlarından birisi olan karaciğer yağlanması konusunda bilim insanlarından kritik bir uyarı geldi. Bilim insanlarından karaciğer yağlanması yaşayan kişileri ilgilendiren bir uyarı geldi. Yapılan uyarıya göre alkol kaynaklı olmayan karaciğer yağlanması beyindeki oksijen miktarını düşürüyor ve hücrelerdeki iltihabı artırarak beyne zarar veriyor.
Beyine zarar veriyor
AA’da yer alan habere göre; ANI News'in haberine göre, İngiltere'deki Roger Williams Hepatoloji Enstitüsünden bilim insanları, alkol kaynaklı olmayan karaciğer yağlanmasının beyin üzerindeki etkilerini inceledi.
Bilim insanları, bu kapsamda, farelere yağ oranı yüzde 10'u geçmeyen ve yağ oranı yüzde 55 olan iki farklı öğün verdi.
Yağ ve şeker oranı yüksek gıda yemeyin
Araştırmada, 16 haftanın sonunda, yağ oranı yüksek olan gıdalarla beslenen farelerin karaciğerlerinin yağlandığı, bu durumun ise beyinde oksijen miktarını düşürüp, hücrelerde iltihabı artırarak, beyne zarar verdiği saptandı.
Ayrıca, bilim insanları, yağ ve şeker oranı yüksek gıdaların tüketiminin düşürülmesinin yalnızca obezite ile mücadelede değil, aynı zamanda karaciğer sağlığının ve beyin sağlığının korunması için gerekli olduğunu kaydediyor.