Her yıl yapılan araştırmalara göre orucun faydaları hakkında yeni bilgiler elde ediliyor. Uzun süreli açlığın vücuda olan faydaları konusunda yayınlanan araştırma yayımlandı. İnsan vücudunun aç kaldıkça direncinin artması ve beslenme arasındaki zıtlıklara ait araştırmayı sizler için derledik.
Orucun vücuda faydaları
Akşamda’ yer alan habere göre, her 8 saatte bir bağırsaklar çalışarak besinleri öğütür. Enzimleme işlemi sırasında ise bağırsaklarda geriye sadece atık besinler kalır. Bu da çeşitli hastalıklara davetiye çıkarır. 8 saatten sonra yeni bir besinle karşılaşan bağırsaklar temizlenmeden yeniden harekete geçmesi ise atıkların artmasına neden olur.
Fonksiyonel bozukluğa bağlı kabızlık ortaya çıkar. Bu durumla karşılanmaması için 8 saat boyunca bağırsakları herhangi bir besin almaması gerekmemektedir. Bu endenle oruç süresinde bağırsaklar daha iyi temizlenir.
Bağırsaklar temizlenince vücutta biriken toksinlerde hızla atılır. Vücut aç kalınca depolanmış yağları enerjiye çevirir. Bu da vücudun oruç süresinde yağ yakmasını sağladığını kanıtlar. Kan içindeki yağ değeri düşer. Kan akışı normalleşir bu da kalp sağlığını etkiler.
Bilim dünyası şaşkın
Fransız bilim insanı Pier Mulen orucun yaşamın her yerinde olması gerektiğini vurgular. Çünkü orucun vücudu dinlendirdiği ve yenilediğini söyler. Organların dokusal olarak yenilendiği bu süreçte bağışıklık sistemi iki kat güçlenir. Bu da vücudun direncinin artığına işarettir.
Kas ve kemik kütlesini koruyarak oruç boyunca sadece vücudun kilo vermesi sağlanabilir. İftarda sebze ve protein sahurda ise sırf protein tüketip günde bir saatlik yürüyüş yapmak en sağlıklı kilo vermeyi sağlar.