Bilim dünyasını sarsan çalışma: 46 bin yıl sonra hayata döndürüldü

Bilim insanları, 46 bin yıldır tekrar canlandırılmayı bekleyen bir solucan türünü hayata döndürmeyi başardı.

29.07.2023-12:43 - (Son Güncelleme: 29.07.2023-12:43) Bilim dünyasını sarsan çalışma: 46 bin yıl sonra hayata döndürüldü

Rusya’nın doğusunda yer alan ve her yıl 250 günlük bir donma sürecine giren Kolima Nehri yakınlarında araştırmalarına devam eden bir grup Alman bilim insanı, dünyayı sarsacak bir keşfe imza attı.

Bilim insanları, 46 bin yıldır donmuş toprağa gömülü olan bir solucan türünü hayata döndürmeyi başardı. Çalışma dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

32 bin yaşında sanıldı

Milliyet’in haberine göre; Bilim insanları, 46 bin yıldır Rusya'nın Sibirya bölgesinde donmuş toprağa (permafrost) gömülü olan solucanları hayata döndürmeyi başardı. Bir süredir bu canlıların ne olduğunu anlamaya çalışan uzmanlar bu türün Panagrolaimus cinsine ait nematoda olduğunu sanıyor ve 32 bin yaşında olduğunu tahmin ediyordu.

Rusya Solucan

Son yapılan radyokarbon testlerinde ise bu durumun böyle olmadığı ortaya kondu. Söz konusu türün en az 46 bin yaşında olduğu kayıtlara geçti. Yapılan araştırmaların devamında bu türün buz devrinden beri uyuduğu belirlendi.

Öldü fakat neslini devam ettirdi

Uzunluğu 1 milimetreden daha kısa olan minik solucanlar, büyümeleri için besleyici gıdalarla dolu bir kapta hayata döndürüldü. Solucanlar kapta bir süre yaşadıktan sonra hareket etmeye başladı. Bu solucanlar 1 ay içinde öldü ancak üremeyi ve nesillerini devam ettirmeyi başardı.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal