Gaziantep denince akla gelen ilk şeylerden biri olan Beyran çorbası, sadece o yörede değil tüm Türkiye'de sevilerek yenir. Kahvaltı dahil günün her öğününde tüketilebilen Beyran çorbası lezzetli ve doyurucu bir yemektir. İçinde bulunan malzemelerden dolayı faydası saymakla bitmeyen Beyran çorbası tarifini sizin için yazdık. Ancak tarifimize geçmeden önce Beyran çorbasının faydalarını öğrenelim.
BEYRAN ÇORBASININ FAYDALARI
Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen, geleneksel lezzetlerimizden Beyran çorbasının vücudumuz için birçok faydası bulunmaktadır. Nezle, grip gibi rahatsızlıklar için iyi bir şifa kaynağıdır. İçinde bulunan bol sarımsak sayesinde kalp ve damar rahatsızlıklarına iyi gelmesi yanı sıra iyi bir antibiyotik deposudur.
- Metabolizmayı hızlandırır.
- Bağışıklığı arttırır.
- Zayıflamaya yardımcı olur, tok tutar.
BEYRAN ÇORBASI MALZEMELERİ
- 1 kg kuzu incik
- 1 bardak pirinç
- 6 bardak su
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık biber salçası
- Kırmızı pul biber
- 8-9 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
BEYRAN ÇORBASI TARİFİ
Düdüklü tencerenizin içinde kuzu inciği ve sarımsağı haşlayın. Haşlanan eti ayrı bir yere alın ve iyice didikleyin. Haşlama suyunun içine pirinci ekleyip haşlayın. Üzerine tereyağını, salçayı ve baharatları ekleyip 3-4 dakika kadar kaynatın. En son etleri de ilave edip kısa bir süre kaynatın ve ocaktan alın.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.