02.10.2019-12:09 (Son Güncelleme:26.05.2021-13:37)


1

Somon

Somon

Beyinin yaklaşık yüzde 60’ı yağdan oluşmaktadır. Bu yağ ise OMEGA 3 yağıdır. Beynin kullandığı en önemli yağlardan biri DHA yağıdır. Bu yağ docosahexaenoic asit, beynin neredeyse üçte ikisini oluşturur. Omega 3 ve DHA, nöronların etrafını saran koruyucu bir katman görevi görür. Bu katman ne kadar güçlüyse beyin o denli sağlıklı bir çalışma gösterir.



2

Yaban Mersini

Yaban Mersini

Beyin sağlığını en çok etkileyen besinlerden biri yaban mersinidir. Yaban mersininde antosiyan oldukça fazladır. Bu maddede beyni stres ve yaşlanmaya karşı oldukça besler. Uzmanlar yaptıkları açıklamalarda yaban mersini tüketmenin beyne olan sağlığı konusunda ciddi uyarılarda bulunuyor. Yaban mersini düşük kalorili olduğu için herkesin gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir besindir.



3

Brokoli

Brokoli

Pek sevilmeyen bir besin gibi dursa da brokoli beyin sağlığı için o kadar önemli ki. Brokoliyi bu kadar önemli yapan şeylerden biri içinde bulundurduğu sülforafandır. Bu beyin hücrelerinin çoğalmasını sağlayan bir bileşendir.



4

Bitter Çikolata

Bitter Çikolata

Çikolata şüphesiz birçoğumuzun en sevdiği tatlardan biri. Her ne kadar fazla tüketildiği taktirde sorunlara neden olduğu bilinse de, bitter çikolata tüketimi tam tersi beyni besleme konusunda oldukça etkili. Beyindeki kan akışını artıran çikolata, hafızayı güçlendirir, dikkat ve odaklanmaya yardımcı olur, reaksiyon zamanını geliştirir.



5

Ceviz

Ceviz

Beyin sağlığı için tüketilmesi gereken besinlerden bahsedilince tabi ki akla ilk gelen, beyine benzeyen yapısıyla ceviz oluyor. Cevizde antioksidanlar, folat, magnezyum ve fosfor bulunur, iltihapları azaltmaya yardımcı olurlar. Bir başka içeriği ise melatonin, bu ise uykuyu düzenler. Az miktarda melatonin, uyku kalitesini yükseltmeye, uyku bozuklukları gidermeye ve bu sayede beynin performansını artırmaya yardımcı olur.



6

Zerdeçal

Zerdeçal

Koronavirüsün hayatımıza girmesiyle adını sık sık duyduğumuz şeylerin başında zerdeçal yer alıyor. Zerdeçalın içerisinde bulunan kurkumin, beyin sağlığı için oldukça önemli bir mineraldir. Kurkuminin hemen her şeye faydası var; enfeksiyon giderici, antioksidan, virüs kırıcı, antibakteriyel, mantar önleyici ve kansere karşı koruyucudur.



7

Kemik Suyu

Kemik Suyu

Genelde çorba olarak tükettiğimiz kemik suyunun beyin sağlığı için ne kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz? Geçmişten günümüze insanoğlunun tedavi için kullandığı şeylerin başında yer alan kemik suyu, beyin sağlığı için muhakkak tüketilmesi gerekenlerin başında ilk sırada yerini alıyor. Kemik suyunda kalsiyum, fosfor, magnezyum ve potasyum bulunur. Bağırsaklarımız ikinci beynimizdir. Araştırmalar bu iki organ arasında bağlantıyı ortaya koyuyor. Ayrıca bağırsaklarımız, beynin yüksek performans göstermesi için gereken besinlerin deposu görevini görür. Bu nedenle sağlıklı bağırsak sistemi aynı zamanda beynin de performansını güçlendirir. Kemik suyunun içindeki besinler bağırsakların doğru ve sağlıklı çalışmasını sağlar. Dolayısıyla beynimizin de...



8

Yumurta

Yumurta

Protein deposu yumurta, tabi ki beyin sağlı içinde tüketilmesi gereken besinlerden biri. Özellikle yumurtanın sarısı, kolin içerir. Bu madde beyindeki sinir taşıyıcılardan biri olan ve ruh hali, hafıza, zeka için önemli rol oynayan asetilkolinin üretilmesini sağlar. Yumurta sarısı, içindeki kolin sayesinde beyin sisi, konsantrasyon bozukluğu ve yorgunluk için oldukça faydalıdır.

DNC Medya
DNC Medya

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR