Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan salep, kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biridir. Vücudu enerji vererek gün boyu kendinizi dinç hissetmenizi sağlar. Gerekli malzemeleri hazırladıysanız salebimizin yapımına geçelim...
MALZEMELER
- 500 ml süt
- 100 g beyaz çikolata
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 yemek kaşığı salep (Toz halinde)
- 1/2 vanilya çubuğu
NASIL YAPILIR?
Sütü, uzunlamasına kestiğiniz vanilya çubuğunu, toz zencefili ve salebi süt tenceresinin içerisine alın. Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırın. Kaynadıktan sonra içerisine küçük küçük doğradığınız beyaz çikolatayı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Tencerenin içerisinden vanilya çubuğunu alın. Kalan karışımı süzün. Üzerine tarçın serpiştirerek servis edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun…