Görsel olarak bir sanat eseri olan ve yapılışı kolay olan bu turta ile beyaz çikolata lezzetini hat safaya çıkarabilirsiniz.
MALZEMELER
TABANI İÇİN
75 g eritilmiş tereyağı
2.5 su bardağı zencefilli bisküvi
2 yemek kaşığı süt
MUS İÇİN
3.5 su bardağı beyaz çikolata
1 su bardağı yoğurt
4 jelatin yaprağı
4 yemek kaşığı soğuk su
2.5 su bardağı krema
ÜZERİ İÇİN
Frenk üzümü
Rendelenmiş çikolata
NASIL YAPILIR?
Tabanı için bisküvileri rondoya koyun ve çalıştırın, küçük bir kaseye alıp üstüne eritilmiş tereyağını katın ve karıştırın. Ufak yuvarlak turta kalıplarının tabanlarına bölüştürüp bastırarak serin ve kenara koyun. Musu yapmak adına beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Jelatin yapraklarını ısıya dayanıklı bir kaseye koyup, üstüne soğuk su katın. Kaseyi kaynar su dolu tencerenin üstüne yerleştirip jelatin çözülene dek bekletin. Ocaktan kaldırın.
Erittiğiniz beyaz çikolata ve yoğurdu bir kaseye karıştırın. Jelatin ve kremayı katıp karıştırmayı sürdürün. Karışımı, tabanına bisküvi yaydığınız kalıplara eşit oranda bölüştürün. Üstünü bir spatula desteğiyle düzeltin. Buzdolabına koyup 4 saat boyunca bekletin. Kalıplarından çıkarın. Frenk üzümü ve rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.