Beşiktaş’taki yangında 29 işçiye mezar olan yangın hakkında detaylı bir soruşturma başlatılmıştı. Bununla birlikte Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı da harekete geçti. Ortaya çıkan bilirkişi raporunda görüntülerden ‘yanıcıların iş yerinde depo edildiği’ not edildi.
İhmalkarlık silsilesi’
Raporda dikkat çekilen diğer bir husus ise; ‘‘Tadilat için açık kaynak yapıldığı ve kaynak çapaklarının da etrafa sıçrayarak yangını daha da büyüttüğüne dair not edildi. Ayrıca gerekli olan çıkış kapılarının da kapalı olduğu ifade edildi. Diğer bir ihmalkârlık ise yangın söndürme sisteminin de devreye girmediği de belirtildi. Gece kulübünde tüpler vardı fakat bir kısmı çalışmıyordu’’ şeklinde ifadelere yer verildi.
‘‘Kurallara uyulmadığı için bu facia yaşandı’’
Bilgi verilen yazıda, şüphelilerin kusurlu oldukları, iş yerinin fenni ve teknik açıdan çalışmaya elverişli bir ortam sağlanamadığı, dolayısıyla yasaların kuralları yerine getirilmediği için bu can kayıplarının yaşandığı ifade edildi.
Savcılığın açıklaması!
Savcılık yangına ilişkin şu ifadelere yer verdi: ‘‘Savcılığın sevk edilen yazı incelendiğinde, şüphelilerin kusurlarının bulunması, olayda 29 kişinin ölmüş olması, bu durumun toplumda infial yaratması ve şüphelilerin serbest kaldığı takdirde telafisi zor zararların meydana gelebileceği, delillerin tamamen toplanmamış olması, asıl bilirkişi raporunun daha sonra düzenlenecek olması ve şüpheliler Mehmet Memduh C. , Şehzade Ş., Çağatay A., Sibel Ç., Dursun Ç., İsmet Ş., Kahraman E., Fatma D. ve İbrahim B'nin delilleri karartma ihtimalleri dikkate alınarak tutuklanmaları talep edildi.’’