Beşamel sosun en yakıştığı malzemelerden en başta gelenlerinden biri tavuktur. Lezzeti garanti olan bir yemek yapmak istiyorsanız beşamel soslu tavuk tarifi sizin için harika bir alternatif olacaktır!
MALZEMELER
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı tane karabiber
-1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)
Beşamel sos için:
-3 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı un
-2,5 su bardağı soğuk süt
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
-1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
-2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın ve 600 gram kuşbaşı doğranmış tavuğu aralarda karıştırarak, yüksek ateşte soteleyin.
-1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi de ekledikten sonra tekrar karıştırın ve ocaktan alın.
-Beşamel sosu hazırlamak için; 3 yemek kaşığı tereyağını sos tenceresinde eritin. 2 yemek kaşığı unu da ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
-Kavrulan una 2,5 su bardağı soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için koyulaşana kadar sürekli karıştırın.
-1'er çay kaşığı tuz, karabiber, rendelenmiş muskat cevizi ilave edin.
-Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
-Sotelenen tavukları ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın ve üzerini beşamel sos ile kaplayın
-Üzerlerine yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 -derece fırında 25 dakika pişirin.
-Fırından çıktıktan sonra, bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.