Beşamel Soslu Patlıcan Musakka Tarifi

Sofraların sevilen lezzeti, davetlerin aranan yemeği, özen ve özel bir uğraş isteyen ağızlara muhteşem bir tat veren beşamel soslu patlıcan musakka. Bu lezzet sofralarınızın baş tacı olacak.

16.07.2020-13:07 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-13:02) Beşamel Soslu Patlıcan Musakka Tarifi

Beşamel soslu patlıcan musakka yemeği malzemeleri nelerdir? Beşamel soslu patlıcan musakka tarifi nasıldır?

BEŞAMEL SOSLU PATLICAN MUSAKKA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 3 tane patlıcan
  • Yarım kilogram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane kırmızıbiber
  • 2 tane yeşilbiber
  • 1 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Derince bir kap içerisine su konulur. Suyun içerisine iki tatlı kaşığı tuz da eklenerek, ikisi birlikte karıştırılır. Ardından patlıcanlar önce üç parçaya ardından dilimlenerek suyun içinde ıslatılır. 15-20 dakika kadar tuzlu suda bekletilen patlıcanlar kurutulmaya alınır. Ardından kurutulan patlıcanlar tamamıyla kızartılır ve beklemeye alınır. Orta büyüklükte bir borcam içerisine kızartılmış patlıcanlar, tek tek dizilir ve beklemeye alınır. Ardından orta büyüklükte bir tencere içerisine bir adet kuru soğan küp şeklinde doğranarak eklenir. Ardından yine üzerine bir tane kırmızıbiber ince ince dilimlenerek eklenir. 2 ya da 3 yemek kaşığını da geçmeyecek şekilde zeytinyağı ilave edilir. Daha sonra bu karışım karıştırılır ve orta sıcaklıkta kavrulur. Soğan pembeleşip, biberler kıvamını alınca üzerine yarım kilogram kadar kıyma tamamen eklenir. Kıymanın üzerine 1 adet soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domates eklenir. 2 ya da 3 adet dilim dilim doğranmış sarımsaklar da ilave edilir. Ardından karışım tamamen karıştırılır ve orta sıcaklıkta pişirilmeye bırakılır. Karışım piştikten sonra üzerine bir tatlı kaşığı kadar tuz ilave edilir. 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kimyon ve bir tatlı kaşığı pul biber de eklenir tamamen karıştırılır ve tekrardan kavramı kavrulmaya bırakılır. Hazırlanan harç önceden kenarda bekletilmeye alınan kızartılmış patlıcanların üzerini kaplayınca ya kadar dökülür. Üzeri kaplanan patlıcanlar beklemeye alınır.

BEŞAMEL SOSLU PATLICAN MUSAKKA TARİFİ SOS İÇİN MALZEMELER

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Bir tava içerisine iki yemek kaşığı tereyağı ve bir buçuk yemek kaşığı kadar un karıştırılarak süt eklenir. Süt karıştırılma işlemi esnasında bir çırpma teliyle çırpılarak eklenir. Ardında beşamel sosu koyulaşana kadar kıvam yakalandıktan sonra, tuz ve karabiber göz kararı olacak şekilde bir tutam eklenir. Beş dakika kadar daha pişirildikten sonra ocağın altı kapanır. Hazırlanan sos, önceden hazırlanan kıymalı harcın üzerine eklenir. Üzerini kapattıktan sonra önceden rendelenmiş kaşar peyniri de beşamel sosun üzerine serpiştirilir. Daha sonra 180 derecede beşamel soslu patlıcan musakka üzeri kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra servis için hazırdır. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal