Fosfor bakımından zengin olan ve özellikle kışın geldiğinin habercisi olan karnabaharı, beşamel soslu yaptığınız zaman herkes hayran kalacak. Peki beşamel soslu karnabahar nasıl yapılır? İşte tüm detayıyla...
MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı un
BEŞAMEL SOS
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı soğuk süt
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
ÜZERİNE
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1/4 demet dereotu
YAPILIŞI
Önce karnabaharı güzelce yıkayın. Küçük parçalara ayırıp, tencereye su ile koyun ve az tuzla karnabaharlar haşlanana kadar güzelce pişirin. Haşladığınız karnabaharı süzün ve ayarladığınız tepsiye koyun. Ardından karnabaharlar için beşamel sos hazırlamaya başlayın.
Beşamel sos için tavada tereyağını eritin. Unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Sonra sütü az az ilave edin, topaklanmaması için karıştırmaya devam edin. Karabiber ve tuz ilave edip 1-2 dakika kaynadıktan sonra altını kapatın. Fırın tepsisine koyduğunuz karnabaharlara, hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. Beşamel sosu eşit dağıttığınız karnabaharların üstüne kaşar peyniri serpiştirerek 180 derecelik fırına tepsiyi koyun ve üstü kızarana kadar pişirin.
Sonra üstlerine kaşar peynirini ve dere otlarını ekleyip, 120 derecelik fırında yarım saat kadar daha pişirin. Afiyet olsun...