YAPILIŞI
Öncelikle hazırladığınız hamur malzemelerini derin bir kabın içinde veya hamur yoğurucunun içinde güzelce yoğurun. Pürüzsüz bir kıvam elde ettiğiniz zaman hamurunuzun mayalanması için üstünü örterek mayalanmasını bekleyin. Hamurunuz iki katına çıktığında, tezgahın üstünü hafifçe unlayıp, hamurunuzu tezgaha koyup bir merdane ile yarım santim kalınlığında olacak biçimde açın. Ardından açtığınız hamuru bir bardak veya yuvarlak kesme aparatıyla parçalara ayırın. Kestiğiniz bu parçaların mayalanması için 15-20 dakika kadar daha bekleyin. Orta sıcaklıkta yağı ısıtın ve berlinerleri arkalı önlü biçimde 5’er dakika kızartın. Kızarttığınız hamurların içine dilediğiniz marmelatı, bir tüp yardımıyla enjekte edin ve pudra şekerini üstüne serpin. Berlinerler servise hazır! Afiyet olsun...