Gelinim Mutfakta programında yapılan Belen tava günün en çok merak edilenleri arasında yer alıyor. İzleyiciler bu lezzetin nasıl yapılacağını araştırırken sizler için en lezzetli Belen tava tarifini yazımızda paylaşıyoruz. İşte en lezzetli Belen tava tarifi…
Gelinim Mutfakta Belen tava malzemeleri
500 gram kırmızı et
15 adet arpacık soğan (veya bir baş soğan)
3 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
3 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı, karabiber,
1 çay kaşığı pulbiber, kırımızı biber
1 çay kaşığı tuz
Belen tava yapılışı:
Öncelikle etleri kuşbaşı şeklinde doğramakla işe başlamalısınız,
Daha sonra bu etleri tepsinizin altına yerleştirin,
Etlerin üzerinde doğradığınız soğan biber ve domatesleri ekleyiniz,
Üzerine sıvıyağ, salçayı ve baharatları ekleyerek yavaşça karıştırınız,
Tepsiyi elimizle yavaşça düzelttikten sonra üzerine eritmeden tereyağını da ekliyoruz (isteyen kişiler kuyruk yağı ilave edebilir),
Son olarak tepsinin üzerini folyo ile kapattıktan sonra 200 derecelik fırında pişmesini bekliyoruz,
Belen tavanızı kontrollü olarak pişirmelisiniz,
Herkese afiyet olsun,