Yükseköğretim Kurumları’nda eğitim öğren pek çok öğrenci desteğe ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle birçok öğrenci burs imkanlarını araştırıyor. Üniversiteler, dernekler, vakıflar, kurumlar ve işadamları öğrencilere burs vermektedir. Öğrencilere burs imkanı sağlayan bir diğer kurumda belediyelerdir. 2022 yılında burs veren belediyelerin hangileri olduğu, nasıl başvuru yapılacağı, kimlerin bur burslardan yararlanabileceği gibi pek çok soru merak ediliyor. İşte 2022 yılında burs veren belediyeler...
Belediye bursu yardımı nedir?
Belediyeler tarafından öğrencilere sağlanan burs imkanları bulunmaktadır. Zor durumda olan ve okumak isteyen gençlere yardımcı olan belediyeler maddi durumu olmayan ailelere yardımlar yapmaktadır. Her yıl durumu olmayan kişilere yardımcı olmak için belirli bir bütçe ayıran belediyeler, ayırdıkları bu bütçe ile öğrencilere de yardımcı olmaktadır. Bu yardımlara ise belediye bursu adı veriliyor. Bu burstan yararlanmak isteyen kişilerin belli şartları sağlıyor olması gerekmektedir. Şartlar göz önüne alınarak durumu olmayan vatandaşlara yardım yapılmaktadır.
Belediye bursuna nasıl başvuru yapılır? gerekli belgeler nelerdir?
Durumu olmayan ve çocuğunu okutmak isteyen pek çok aile belediye burslarından yararlanmak istemektedir. Büyükşehirler, il ve ilçe belediyeleri tarafından yapılan bu yardımlar için müracaat yapmak isteyen kişilerin şahsen kendilerinin yapması gerekmektedir. Belediye yardımlarından yararlanmak içinde kişilerin belirli şartları bulundurması gerek. Başvuru yapmak için belirli evraklar gereklidir. Başvuru yapamadan gereken evraklar şu şekildedir:
Başvuruda bulanacağınız belediyeden, burs başvuru dilekçesini alıp doldurmanız gerekmektedir.
- Yüksek öğrenim gören kişiler öğrenci belgesinin aslı ve fotokopisi,
- Orta öğretim ve lise öğrencileri ise okuldan alacakları öğrenci belgesi, aslı ve fotokopisi,
- Nüfus cüzdanınızın aslı ve fotokopisi,
- Muhtarlık tarafından alınan yoksulluk belgesi,
Bu belgeleri tamamlayan kişiler ikametgah ettikleri belediyelere giderek, Sosyal Yardım Müdürlüğü veya Kadın Koordinasyon Merkezine başvuruda bulunabilirler. Size verilen formu eksiksiz ve doğru olarak doldurmanız gerekmektedir.
Belediye bursları için gerekli şartlar nelerdir?
Belediyelerden burs almak için öğrencilerde bazı şartlar aranmaktadır. Yasal olarak gerçekleştirilen burslar için belediyelerin kaç öğrenciye burs imkanı sağlayacaklarını ve ne kadar süreliği olacağını, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bildirmesi gereklidir. Bu burstan yararlanmak isteyen kişilerin taşıması gereken şartlar şu şekildedir:
- Türkiye Cumhuriyeti (TC) vatandaşı olmak,
- 25 yaşından küçük olmak,
- Maddi desteğe ciddi anlamda ihtiyacı olduğunu kanıtlayan belgelerin olması,
- Başka kurumlardan burs almıyor olmanız,
- Adli sicil kaydınız temiz olması, yüz kızartıcı hiç bir sebepten dolayı suçunuz olmaması,
- Karakterinizin güzel olması gerekmektedir,
- Sosyal Güvenlik Kurulu tarafından bir bağınız olmamalı,
- Başvuruda bulunan kişinin üzerine kayıtlı, herhangi bir mal varlığının olmaması,
- Mal varlığınıza ve gelir durumunuza bakılmış olduğu durumda gerçekten maddi desteğe ihtiyacınız olması gerekmektedir.
- Başvuruda bulunan kişinin ailesinin, gelir düzeni hesaplanarak genel durumlarına da bakılmaktadır. Yüksek öğrenim öğrencilerinin ve üniversite okuyan öğrencilerin burs alabilmeleri için not ortalamasının 2,5 olması şartı da aranmaktadır.
Belediye bursuna kimler başvuruda bulunamaz?
Her yıl belirli bir bütçe ayırarak ve bu bütçe çerçevesinde yardımda bulunan belediyelerin her öğrenciye ulaşması imkansızdır. Bu nedenle belediyeler sınırlı sayıda öğrencilerimize, burs imkanı sağlamaktadır. Başvuruda bulunamayacak olan öğrenciler şu şekildedir:
- Uzaktan eğitim alan öğrenciler
- Açık öğretim de okuyan öğrenciler,
- Özel üniversitede okuyan öğrenciler,
- Ücretli bir öğrenci değişim programından faydalananlar,
- Türkiye vatandaşı olmayanlar,
- Burs şartlarına uymayan tüm öğrenciler,
- Türk Eğitim Vakfı bursu gibi öğrenci burslarından yararlananlar
- 25 yaşını doldurmuş olan öğrenciler,
- Vakıf üniversitesi öğrencileri başvuruda bulunamamaktadır.
Burs için öncelik tanınan öğrenciler kimlerdir?
Belediye bursu için başvuruda bulunmanız durumunda bazı kriterleri taşımanız öncelikli olarak burstan yararlanmanızı sağlayacaktır. Öncelik tanınan kriterler şu şekildedir:
- Her belediyeye göre farklılık gösterse de kız çocuklarına öncelik hakkı tanınmaktadır,
- Anne veya babasını kaybetmiş olan öğrencilerimize öncelik tanınmaktadır,
- Ailesi olmayıp boşanmış olan öğrencilerimizin durumlarına bakılarak öncelik hakkı tanınmaktadır,
- Bir ailede aynı anda eğitim gören kardeş sayısının durumuna bakarak öncelik tanınmaktadır,
- Öğrencilerin kendilerine özel yetenek ve kabiliyeti olması durumunda o öğrenciye öncelik hakkı tanınmaktadır,
Belediye bursu ne kadardır?
Her yıl belediyelerin ayırmış oldukları belirli bir yardım bütçesi vardır. Bu bütçe doğrultusunda her belediyenin yardım tutarları da değişmektedir. Bu nedenle şu kadar ücret veriliyor gibi bir ücret belirtilmesi çok da doğru olmayacaktır. Burs ücretleri büyük şehir belediyeleri ve küçük il ve ilçelerin beledilerinin yıllık yardım programları için ayrılmış olan bütçeler arasında farklılıklar olabilir. Bu yüzden kesin bir rakam belirtmek doğru değildir. Geçmiş yılların ödeme tutarlarına bakılacak olursa öğrencilere verilen burs ücretleri 200 ile 500 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Belediye bursu sorgulaması nasıl yapılır?
Burs sorgulama işlemleri değişiklik göstermektedir. Her belediyenin sağlamış olduğu farklı sorgulama tekniği bulunmaktadır. Başlıca burs sorgulamasının nasıl yapılacağını söylemek gerekirse yapılması gerekenler şu şekildedir:
- Resmi internet sitesi kullanan belediyeler için sorgulama işlemleri internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir. İnternet sitesini düzenli olarak kontrol etmeniz gereklidir.
- Bazı belediyeler ise başvuruda bulunan kişinin telefon numarası üzerinden kişiye ulaşmaktadır. (SMS) mesaj yolu ile bilgilendirme yapılmaktadır.
- Bir diğer yöntem ise belediyeye giderek bilgi almak olabilir. Ya da belediyeye telefon ederek bilgi alabilirsiniz.
- Yapılan başvuru sonucunda bursların ne zaman verileceği konusunda bilgi almak isteyen kişiler, bu bilgiyi sadece başvuruda bulundukları il veya ilçenin belediyesine giderek öğrenebilirler. Belediyelerin kararı birbirinden farklı olacağı için başvuruda bulunduğunuz belediye size en doğru bilgiyi verecektir.
Belediye bursu nereden alınır?
Belediye bursu almak isteyen kişiler, başvurularını ikamet ettiği belediyelerden yapabilir. Öğrencilere burslar sadece belediye tarafından verilmemektedir. Öğrencilerin okumasına destek olmak isteyen birçok kurum bulunmaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bu kurumlardandır.
KYK bursu ve belediye bursu beraber alınabilir mi?
KYK bursu ve belediye bursu birlikte alınabilir. Anayasanın 2102 sayılı kanununa göre belediyeler tüm öğrencilere destek verebilmektedir. Fakat bu durumun KYK müdürlüklerine bildirilmesi gerekmektedir. Belediye bursları KYK gibi her ay değil, 3 ayda bir verilmektedir.
Pendik Belediyesi Burs Başvuruları
Pendik Belediyesi üniversiteye yeni başlayan öğrencilere Sosyal Destek Yardımı yapıyor. Başvurular belediyenin resmi WEB sitesi üzerinden yapılmaktadır.
Devlet veya özel üniversiteleri kazanmış ön lisans veya lisans programlarında örgün öğretime yerleşen öğrenciler başvuru yaparak destekten yararlanıyor. Öğrenciler, pendik.bel.tr WEB sitesine girerek ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi (Okul-Bölüm belirten) ve Okul Kayıt Belgesinin Öğrenci Belgesini forma yükledikten sonra Sosyal Destek Yardımına başvuruda bulunabilir. Başvurusu kabul edilen öğrencilerin yardımları ailelerin hesabına yatırılacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bursu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ilkesi kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik burs projesini hayata geçiriyor. Ailesi İzmir’de yaşayan 5 bin öğrenciye sekiz ay boyunca toplam 3 bin 200’er liralık eğitim yardımı yapılacak. Başkan Soyer, “Geleceğin dünyasını şekillendirecek çocuklarımız ve gençlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz“ dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte ikamet eden ihtiyaç sahibi 5 bin ailenin üniversitede okuyan çocukları için eğitim desteği verecek. Başvuru koşullarını sağlayan ailelere sekiz ay boyunca aylık 400 lira, toplamda 3 bin 200 lira eğitim yardımı yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eğitime verilen desteğin en kalıcı yatırım olduğunu söyleyerek “Büyükşehir olarak verdiğimiz tüm hizmetler, yaptığımız tüm yatırımlar çok önemli. Ancak biz eğitimi temel öncelik olarak kabul ediyoruz. Geleceğin dünyasını şekillendirecek çocuklarımız ve gençlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz“ dedi.
İlk ödeme Kasım ayında yapılacak.
İzmir belediyesinin sunmuş olduğu bu imkandan yararlanmak isteyen kişiler başvuru formunu izmir.bel.tr adresi üzerinden doldurmalıdır. Başvurular yalnızca internet üzerinden kabul edilecek. Değerlendirmeler sonucunda belirlenecek öğrencilere, eğitim desteğinin ilk bölümü kasım ayı içerisinde, ikinci bölümü ise senenin devamında yapılacaktır.
Başvuru koşulları neler?
Ailesinin ikametgâhı İzmir’de olup maddi olanakları kısıtlı olan 18-25 yaş aralığında aktif ve örgün eğitim gören ön lisans veya lisans öğrencileri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim yardımından yararlanabilecek. Başvuru koşullarında not ortalamasının 4 üzerinden en az 2.00, 100 üzerinden en az 53 olması ve sınıf tekrarı yapmamış olması şartı da aranıyor. Devlet üniversitesinde okuyor olmak veya vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu öğrenim görüyor olmak da başvuru şartları arasında. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı eğitim yardımı başvurularını her haneden bir öğrenci için kabul edecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Burs Başvurusu
Öğrenim yardımı şartları
- 2022 yılı ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğrenim Kurumları Sınavı’ndan (YKS) devlet okullarının en az dört (4) yıllık bir bölümünü (AÖF, DGS, YÖS vb. hariç) kazanmış olanlar,
- Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yerleşik Vakıf (Özel) üniversitelerini tam burslu (%100) kazanmış (Şehit ve Gazi çocuklarının da belgelerini ibraz etmeleri halinde bursluluk oranı aranmaz.) olanlar,
- Ailesi Mersin sınırları içinde ikamet edenler (anne veya babası ayrı olanlardan en az birisi Mersin’de ikamet edenler.),
- Kazandığı okula kaydını yaptıran öğrenciler yararlanır.
Mersin Belediyesi burs başvurusu için istenen belgeler
1. 2022 YKS Yerleştirme Sonucu
2.Kazandığı okula kaydını yaptırdığına dair “Öğrenci Belgesi” (Okuldan veya E-Devlet üzerinden alınacak.)
3.Anne veya Babanın İkametgâh Belgesi (Nüfus Müdürlüklerinden veya E-Devlet’ten alınacak olup anne-babanın ayrı olması durumunda detaylı nüfus kayıt örneği eklenmek zorundadır.)
4. Şehit ve Gazi çocukları şehadet veya gazilik belgelerini ibraz edecektir.
Ön kayıt başvurusunun yapılması
Mersin Büyükşehir Belediyesi resmi web sayfası, www.mersin.bel.tr adresinde “Duyurular” kısmında açılan “Öğrenim Yardımı Başvuru” linkinden giriş yapılarak formu doldurup, istenilen belgeleri başvuru formuna fotoğraf olarak veya PDF olarak yükleyerek ön kayıt başvurularını tamamlamış olacaklardır.
Ön Kayıt Başvurusu yapıldıktan sonra sistem tarafından verilen 4 haneli kayıt numarasını ellerindeki evrakların birinin üzerine yazılacak ve evraklar aşağıda belirtilen adreslerden herhangi birine teslim edilecektir.
Evrakların teslimi nasıl yapılır?
İnternet üzerinden kaydını tamamlayan öğrenciler evraklarını;
Mersin Merkez’deki öğrencilerimiz (Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli) Camiişerif Mah. 5217 Sok. No:10 (Eski Akdeniz Dershanesi Binası) adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezine Telefon: 0324 232 34 32,
Tarsus’ta ve Çamlıyayla’daki öğrencilerimiz, Öğretmenler Mahallesi 2901 Sk. No:1/A adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezine Telefon: 0324 626 59 28,
Anamur’daki öğrencilerimiz Esentepe Mahallesi 23 Nisan Cad. No:4 adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezine Telefon: 0324 235 25 25,
Silifke’deki öğrencilerimiz Saray Mahallesi 107 Sk. No:8/102 adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezine Telefon: 0 324 224 07 67,
Erdemli’deki öğrencilerimiz Akdeniz Mahallesi Yunus Emre Cad. No:104 adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezine Telefon:0324 502 58 41,
Mut’taki öğrencilerimiz Kültür Mahallesi Huzurevi Sokak No:38 adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezine Telefon: 0324 673 20 01,
Gülnar’daki öğrencilerimiz Saray Mahallesi Alaattin Sokak No:10 Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezine Telefon: 0324 774 82 52,
Aydıncık’taki öğrencilerimiz Merkez Mahallesi Atatürk Caddesi no:32 Aydıncık/Mersin adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezine Telefon: 0 324 814 21 67,
Bozyazı’daki öğrencilerimiz Merkez Mh. Hilmi ERGENEKON Cad. No:58 Bozyazı/MERSİN adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezine Telefon: 0 324 851 29 57,
Teslim edecektir.
Mersin belediyesi burs başvurusu için önemli duyurular:
- Başvuru süresi bittikten sonra herhangi bir başvuru kabul edilmeyecektir.
- İnternet üzerinden online başvuru yaptıktan sonra, öğrencinin herhangi bir yakını evraklarını kurs merkezlerimize getirebilir.
- İnternet üzerinden başvuru yapan öğrenciler evraklarını en yakın kurs merkezimize teslim etmeleri gerekmektedir.
- Başvurusu onaylanan öğrencilerimiz için ilgili bankadan tarafımızca hesaplar açtırılacak olup hesaplar açıldıktan sonra tüm öğrencilerimize bilgilendirme SMS’i gönderilecektir.
- 1600 TL’lik Öğrenim Yardımı, öğrencilerin yalnızca ilk yılları için karşılıksız verilecek olup 2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi içerisinde bir veya birkaç defada ödeme yapılacaktır.
Konya Belediyesi Eğitim Yardımı Başvurusu
İlkokul – ortaokul ve lise öğrencileri için eğitim desteği başvuru şartları
• 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün eğitim veren resmi ve özel ilkokul, ortaokul ve liselerde kayıtlı eğitime devam eden öğrenci olmak,
• Konya il sınırları içinde ikamet etmek,
• İl dışında okuyan öğrenciler için; Aileleri Konya il sınırları içinde ikamet eden ve 2022 yılında yapılan 8. sınıf Liselere Giriş Sınavına göre Türkiye genelinde %0,1 dilimde olan öğrenci olmak,
• 2022-2023 Eğitim döneminde Liselere Giriş Sınavına göre Türkiye geneli %0,1 dilimden eğitim desteği almış olmak,
• Eğitim Destek Kategorileri içinde olan öğrenci olmak.
Eğitim desteği kategorisinde verilen destekler şunlardır:
• Yetim (Babası vefat etmiş) veya Öksüz (Annesi vefat etmiş) olan öğrenciler,
• Şehit veya Gazi çocuğu olan öğrenciler,
• Hafif düzeyde ÖGV ve üzeri raporu ( %40 ve Özel Gereksinimi Vardır) olan öğrenciler,
• Anne babası mahkeme kararıyla resmi ayrı(boşanmış) ve ihtiyaç sahibi olan öğrenciler,
• 8. sınıf Liselere Geçiş Sınavında Türkiye geneli %0,1 dilimde olan öğrenciler.
2022-2023 eğitim öğretim dönemi için istenen belgeler şunlardır:
• Yetim, öksüz, şehit çocuğu, gazi çocuğu ve 2022-2023 eğitim dönemi 8. sınıf Liselere Geçiş Sınavında Türkiye genelinde %0,1 dilim kategorilerinden eğitim desteği verilen öğrenciler;
1- Bilgi güncellemelerini yapacaklar belge yüklemesi yapmayacaklardır.
• Hafif düzeyde ÖGV ve üzeri raporu ( %40 ve Özel Gereksinimi Vardır raporu) olan öğrenciler;
1- %40 ve üzeri Özel Gereksinimi Vardır hastane sağlık kurul raporu.
• Anne babası mahkeme kararıyla resmi ayrı(boşanmış) ihtiyaç sahibi olan öğrenciler;
1- Aile fertleri aylık gelir belgesi. (Vergi Beyannamesi Tahakkuk Belgesi, maaş veya ücret bordrosu vb.)(E Devletten barkotlu alınacak.),
2- Aile ikameti kira ise kira kontrat belgesi,
3- Öğrenci başarı durum belgesi taktir, teşekkür işaretlendi ise ilgili belgeler(E-okuldan yada belgenin resmi)
4- Öğrenci devlet yurdumda kalıyor ise yurtta kaldığına dair belge
Yeni kayıt öğrencileri için istenilen belgeler şu şekildedir:
Yetim ve öksüz çocuğu olan öğrenciler için:
• Öğrenci için açıklamalı Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği. (E Devletten alınabilir.)
• Annesi ve babası, her ikisi de vefat edenler için mahkemeden alınan resmi vasilik kararı veya resmi vasinin diğer kişilere noterden verdiği vekâletname.
Anne babası mahkeme kararıyla ayrı olan öğrenciler için:
• Öğrenci için açıklamalı Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği veya velayetlerinin kendine ait olduğunu ve Nafaka bağlandığını beyan eden onaylı mahkeme kararı. (E Devletten yada adliyeden belge),
• Velayet sahibinin T.C. kimlik kartı,
• Aile fertleri aylık gelir belgesi. (Vergi Beyannamesi Tahakkuk Belgesi, maaş veya ücret bordrosu vb.); (E Devletten barkotlu alınacak.)
• Öğrencinin resmi velayet sahibinin (Çalışmıyor, Çiftçi veya Asgari ücret altı çalışan), olarak kodlanması durumunda SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, (E Devletten alınabilir.)
• Aile ikameti kira ise kira kontratı,
• Öğrenci başarı durum belgesi taktir, teşekkür işaretlendi ise ilgili belgeler(E-okuldan yada belgenin resmi),
• Öğrenci devlet yurdunda kalıyor ise yurtta kaldığına dair belge, .
Hafif düzey ve üzeri ögv sahip olan öğrenciler için:
• Hafif düzey ve üzeri onaylı ÖGV ( %40 ve üzeri Özel Gereksinimi Vardır) hastane sağlık kurul raporu.
• Velayet sahibinin T.C. kimlik kartı.
Gazi çocuğu olan öğrenciler için:
• Gazi Kimlik Belgesi
• Velayet sahibinin TC. kimlik kartı.
Şehit çocuğu olan öğrenciler için:
• Şehitlik Belgesi yâda şehitlik yakını belgesi
• Velayet sahibinin T.C. kimlik kartı.
8.sınıf liselere geçiş sınav sonucuna göre başarı sırası “türkiye geneli ” %0,1’lik dilimde olan öğrenciler için:
• 2021 yılı 8.Sınıf Liselere Geçiş Sınav Sonuç Belgesi
• Velayet sahibinin TC. kimlik kartı.
İBB genç üniversiteli burs başvuruları
İBB tarafından sağlanan burslar için başvuru şartları şu şekildedir:
- T.C. vatandaşı olmak
- Öğrencinin kendisinin veya ailesinin/anne-baba vefat durumunda yakınının İstanbul’da ikamet etmesi
- Önlisans veya Lisans öğrencisi olmak
- Normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olmak
- Devlet üniversitesinde okuyor olmak veya Vakıf /Özel üniversitede yüzde yüz burslu okuyor olmak
- Ara sınıf ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4 üzerinden 2,00 olması
- Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak
İBB tarafından sağlanan burslar için başvuruda bulunamayacak öğrenciler şunlardır:
- Açık öğretimde okuyanlar
- Uzaktan öğretim görenler
- Ücretli değişim programında bulunanlar
- 25 yaşından büyükler
- Öğrenim görüyorken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar
- Yüz kızartıcı bir sebeple hüküm giyenler
- Yüksek lisans ve doktora öğrencileri
- İBB burs başvurusunda istenen belgeler şunladır:
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Sabıka kaydı / Disiplin cezası almadığına dair belge
- Vukuatlı Nüfus kayıt örneği
- Öğrenci belgesi ve not durumunu gösteren transkript
- Bursluluk belgesi
- Disiplin belgesi
- Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler (Gelir belgesi, Maaş bordrosu vb.)
- Varsa kendisinin ya da aile bireylerinin engelli raporu fotokopisi
- Varsa okuyan kardeşleri gösteren belgeler
- Sadece aktif öğrenci olan kardeşler dikkate alınacaktır.
- Kayıt donduran kardeşler değerlendirmeye alınmaz.
- Açık öğretimde okuyan kardeşler değerlendirmeye alınmaz.
- Öğrencinin banka hesap bilgilerini içeren belge
- Öğrencinin İstanbul kart bilgisi
- Tüm süreç Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) uygun olarak yürütülecektir.
- Anne babanın vefat etmesi ya da boşanması (Sadece resmi olarak boşanmış aileler) durumunda öğrencinin ikamet ettiği aile bireyi esas alınır.
- Başvuru sahipleri gerekli görüldüğü hallerde sosyal incelemeye tabi tutulacaklardır.
- Gelir beyanına AGİ/Fazla Mesai ve Prim ücretleri dahil edilmez, Bordro üstündeki net gelir baz alınır.- Eğitim Yardımı başvuruları ve evrak yüklemeleri sadece web sayfası üzerinden yapılacaktır.
- Bilgilerinizin doğruluğundan emin olun. Onaylamanız durumunda bilgilerinizde herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.
İBB burs başvurusu değerlendirme yöntemi şu şekildedir:
- Değerlendirmede, «Eğitim Yardımı Değerlendirme Kriterlerine» göre yapılacak sıralama esas alınır.
- Eğitim yardımı değerlendirme komisyonuyla karara bağlanacaktır.
- Toplam 30.000 öğrenciye eğitim yardımı yapılması öngörülmektedir.
- Eğitim yardımı planlamasında kadın ve erkek adaylar için eşitlik dengesi gözetilecektir.
- Eğitim yardımı almaya hak kazanan öğrencilerin belgelerini eksiksiz olarak ibraz etmeleri istenecektir. Belgesini ibraz etmeyen adaylar yerine yedek liste ile iletişime geçilecektir.
Alanya Belediyesi Burs Başvurusu
Alanya Belediyesi burs başvurusu için gerekli şartlar:
- Ailesinin ikameti alanyada bulunan üniversite öğrencileri başvuru yapabilecektir.
- Sadece 2022 yılında üniversite kaydı yaptıran öğrenciler başvuru yapabilecektir.
- Formda boş yer kalmayacak şekilde doldurup kaydetmeniz gerekmektedir.
- Yazdığınız IBAN numarası öğrenciye ait olmalıdır. Aksi takdirde işlem yapılmayacaktır.
- Öğrenci kayıt belgesi E-Devletten alınan barkodlu çıktı veya kazandığı üniversiteden yapılan mühür ve ıslak imzalı kayıt belgesi kabul edilecektir.
Merkezefendi Belediyesi Burs Başvurusu
Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam eden Merkezefendi Belediyesi, eğitime desteklerini sürdürüyor.
Bu kapsamda Merkezefendi Belediyesi ailesi ilçe sınırları içerisinde ikamet eden 5 ila 12.sınıflar arasında öğrenim gören 4 bin öğrenciye aylık 120 TL öğrenim yardımı verecek. Ekim ile Mayıs dönemi olmak üzere 8 ay boyunca verilecek olan eğitim yardımı başvuruları başladı. 2 Eylül Perşembe gününe kadar sürecek olan başvurular sadece https://www.merkezefendi.bel.tr adresi üzerinden yapılacak. Detaylı bilgi almak isteyen Merkezefendililer 444 8 662 numaralı çağrı merkezini arayabilecekler.
Eğitime büyük önem verdiklerini söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Eğitime olan destekler, çocuklarımıza yapılan katkılar geleceğimiz için yatırımdır. Eğitim seviyesi yüksek ülkelerin geleceği parlaktır. Merkezefendi Belediyesi olarak bizler de eğitime büyük önem veriyor, bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İlçemizde eğitim gören 4 bin öğrencimize öğrenim yardımı yapacağız. Onlara ve ailelerine katkı sağlamak istiyoruz. Öğrencilerimizin her zaman yanındayız” diye konuştu.
Merkezefendi belediyesi burs başvurusu koşulları şu şekildedir:
- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan
- Ailesi Merkezefendi ilçe sınırlarında ikamet eden
- 5 ila 12. sınıflar arasında öğrenim gören öğrenciler için başvuru yapılabilir
- İlkokul, Açık Lise ve üniversite öğrencilerinin başvuruları kabul edilmeyecektir.
- Her aileden yalnız bir öğrenci için başvuru yapılabilir.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Burs Başvurusu
Başvuruda bulunamayacak kişiler şunlardır:
- Ailesi Denizli il sınırlarında ikamet etmeyen öğrenciler başvuruda bulunamaz.
- Açık Lise, Özel Okul, Kolej ve Temel Liselerde öğrenim gören öğrenciler başvuruda bulunamaz.
- Sınıf tekrarı yapmış, disiplin cezası almış, kamu haklarından yasaklı ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan öğrenciler başvuruda bulunamaz.
- İstenilen belgelerin eksiksiz olarak hazırlanıp belirlenen tarihine kadar Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına teslim edilmesi gerekmektedir. Evrakların zamanında teslim edilmemesi halinde başvurunuz geçersiz sayılacaktır.
- Geçen yıl öğrenim yardımı alan öğrenciler, öğrenim yardımlarının devam etmesi için bu formu doldurarak başvuruda bulunup, istenilen belgeleri Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekmektedir.
Pamukkale Belediyesi Burs Başvuruları
Burs başvurusu için istenen belgeler şunlardır:
- T.C. Vatandaşı Olmak,
- Pamukkale Belediyesi sınırları içinde ikamet ediyor olmak,
- Devlet okullarında öğrenim görüyor olmak, (Açık öğretim, özel okul ve temel liseler hariç )
- Ortaokul ya da lise öğrencisi olmak,
- Son Yıl Sınıf tekrarı yapmamış olmak (Mücbir sebepler dışında)
- Eğitim yardımı başvuru koşulları şunlardır:
- Başvuran öğrencinin not ortalaması, yıl kaybı olup olmadığı ve disiplin cezasının olup olmadığına dair okuldan onaylı belge.
- Okuyan kardeşlerin öğrenci belgeleri
- 4.Sınıftan 5. Sınıfa, 8. Sınıftan 9. Sınıfa geçen öğrenciler için mezun olduğu okuldan not ortalaması, yıl kaybı ve disiplin cezası alıp almadığına dair onaylı belge,
- Varsa, kendisinin veya aile üyelerinin %40 üzeri engelli raporu,
- Varsa Şehit ya da Gazi yakını olduğunu gösteren belge,
- Varsa, Kira kontratı veya Ev kredisi ödeme belgesi, (Bankadan alınacaktır)
- Çalışan ve Emekli Aile üyelerinin her birisi için maaş bordrosu
- Anne veya babası esnaf olanlar ayrıca vergi levhasını ibraz etmek zorundadırlar
- Müracaatta aranan şartları taşımayan, eksik evrak getiren veya yanıltıcı beyanda bulunanların müracaatları kabul edilmeyecektir.
Çanakkale Belediyesi Burs Başvurusu
Çanakkale Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yönelik verilen öğrenim yardımları için başvurular yer almaktadır.
Öğrencilere destek olunması amacıyla başlatılan öğrenim yardımları için gerekli olan belgeler aşağıda belirtilmiş olup Öğrenim Yardımı hakkında bilgi almak için Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvurabilirsiniz. (444 17 17/1126)
Başvuru için gerekli evraklar şunlardır:
1. Bir (1) adet vesikalık fotoğraf
2. İkametgâh (Anne ve/veya Babaya ait)
3. Matbu Başvuru Dilekçesi
4. Matbu Form, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğüne, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına, Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfına, Belediye Emlak ve Çevre Temizlik Şefliğine onaylatılacaktır.
5. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
6. Öğrenim Belgesi
7. Ailede çalışan bireylere ait aktif SGK dökümleri+ Maaş Bordrosu
8. Tahkikat formu (Kurum tarafından yerinde inceleme yapılacaktır.)
Çanakkale belediyesi öğrenim yardımı başvuru koşulları şu şekildedir:
- T.C vatandaşı olmak
- Öğrencinin ailesinin Çanakkale merkez (Mücavir Alan) ikamet ediyor olması
- Öğrencinin sınıf tekrarı yapmamış olması
- Öğrencinin KYK’dan ya da KYK aracılığıyla herhangi bir kurumdan ”Öğrenim Kredisi” ya da ”Burs” almıyor olması
- Öğrenim süresi boyunca ”Kayıt Dondurma” işleminin yapılmamış olması (Rapor gerektiren olağanüstü sağlık sebepleri dışında)
- Devlet üniversitesinde okuyor olmak veya Vakıf/Özel üniversitede yüzde yüz burslu okuyor olmak
- Önlisans veya Lisans öğrencisi olmak
- Normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam ediyor olmak
Çanakkale belediyesi öğrenim yardımı başvuru yapamayacak öğrenciler şunlardır:
- Açık öğretimde okuyan öğrenciler
- Yüksek Lisans ve doktora öğrencileri
- Uzaktan öğretim görenler
- Yurt dışında okuyanlar
Bayrampaşa Belediyesi Burs Başvurusu
Her yıl olduğu gibi bu yılda gerekli kriterleri taşıyan yaklaşık 3 bin ilköğretim ve lise öğrencisine Bayrampaşa Belediyesi tarafından burs verilecektir. Burs başvurusu Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne yapılacak.
Telefon: 0212 567 19 00
Limak Vakfı Türkiye’nin Mühendis Kızları Bursu Başvuruları
Başvuru yapacak olan kişiler için başvuru şartları şu şekildedir:
- T.C. Vatandaşı olmak
- Devlet üniversitelerinin mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği, çevre mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, inşaat mühendisliği ve makine mühendisliği bölümlerinin 1’inci, 2’inci ve 3’üncü sınıflarında lisans eğitimi alan kız öğrenci olmak
- Maddi imkândan mahrum olmak
- Başka kaynaklardan burs almıyor olmak (Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan alınan burs ve krediler hariç)
- Ara sınıflar için, genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 70) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak (Not ortalaması uygun olduğu halde 3’ten fazla başarısız dersi olanlar burs başvurusu yapamaz.)
- Toplumsal değerlere uygun davranış sahibi olmak
- Başvuruda bulunamayacak kişiler şunlardır:
- Vakıf üniversiteleri, üniversitelerin uzaktan öğretim, ikinci öğretim, ücretli, değişim programlı bölümlerinde öğrenim görenler ve 23 yasından büyükler burs programından yararlanamazlar.
- Başvuru koşullarını sağlayamayan öğrenciler başvuru yapamazlar.
- Başvuru yapsalar bile yapılan başvuruları kabul edilmeyecektir.
Erzurum Belediyesi Burs Başvurusu
Erzurum büyükşehir belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine verilecek olan sosyal yardım desteği için başvuru şartları şu şekildedir:
- Erzurum il ve ilçe nüfusuna kayıtlı üniversite öğrencileri başvuru yapabilecek.
- İkametgah belgesi Erzurum merkez ve ilçeleri olacak.
- İkametgâhı Erzurum’da olup şehir dışında okuyan öğrenciler başvuru yapabilir.
- Başvuru yapacak öğrenci 18 yaşını doldurmuş olacak.18 yaşını doldurmamış olan öğrencinin anne veya babası muhattap alınacaktır.
- Başvuru yapacak öğrencinin devlet üniversitesi veya tam burslu özel üniversitede okuması gerekmektedir.
- Açıköğretim ve özel üniversitede okuyan öğrenciler başvuru yapamaz.
- Yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvuru yapamaz.
- Kayıt sırasında öğrencinin şahsına ait 24 haneli IBAN numarası gerekmektedir.
- Girilen bilgiler eksiksiz olmalıdır. Hatalı girilen bilgilerden Erzurum büyükşehir belediyesi sorumlu tutulamaz.
Kocaeli Körfez belediyesi burs başvurusu
Körfez Belediyesi’nin Gün Işığı Derneği iş birliği ile yüksek öğrenimini yapan 4 yıllık devlet üniversitelerinde okuyacak olan öğrencilere burs vermektedir.
Körfez Belediyesi’nin Gün Işığı Derneği iş birliği ile yüksek öğrenimini yapan 4 yıllık devlet üniversitelerinde okuyacak olan öğrencilere verdiği eğitime katkı payı desteğini başvuruları internet üzerinden yapılmaktadır.
Başvurular, Körfez Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan ‘www.korfez.bel.tr’ üzerinden yapılacak. Siteye girildiğinde karşılarına çıkacak olan ‘eğitime katkı başvuruları’ butonuna tıklayacak olan öğrenciler, online olarak formu dolduracak ve kendilerinden istenilen belgeleri eksiksiz olarak hazırlayacak.
Kocaeli Körfez belediyesi burs başvurusu için istenen evraklar şunlardır:
Eğitime Katkı Başvuru Formu (İnternet üzerinden yapılan başvurunun çıktısı) nüfus cüzdanı arkalı önlü fotokopisi (1 Adet), öğrenci belgesi (okuldan veya e-devletten), öğrencilerin kendi adlarına açılmış Vakıfbank bankamatik kartı önlü arkalı fotokopisi veya açılan hesap dekont fotokopisi, 1 adet fotoğraf, ailesinin ikametgah ilmühaberi (muhtardan onaylı), öğrencinin babasının ve annesinin gelirini belirten maaş bordrosu (Emekliler için banka maaş ekstresi, esnaflar için vergi levhası fotokopisi).
Başvuru süresinin tamamlanmasının ardından yapılacak değerlendirmeler sonrasında eğitime katkı payı verilmesi kararlaştırılan öğrencilerin isimleri, yine www.korfez.bel.tr adresinden duyurulacak. Daha sonra katkı payı ödemeleri öğrencilerin hesaplarına yatırılacak.
Konya Akören Belediyesi eğitim yardımı başvuruları
Konya Akören Belediyesi eğitim yardımı başvuruları için gerekli şartlar şu şekildedir:
- ÖSYM tarafından yapılan yükseköğrenim kurumları tarafından (YKS)ndan devlet okullarının en az dört (4) yıllık bölümünü (AÖF, DGS, YÖS vb. hariç) kazanmış olanlar.
- Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yerleşik vakıf (özel) üniversitelerini tam burslu (%100) kazanmış (şehit ve gazi çocuklarında bursluluk oranı aranmaz) olanlar.
- Ailesi Akören sınırları içinde ikamet edenler, (anne veya babası ayrı olanlardan en az birisi Akören’de ikamet edenler),
- Kazandığı okula kaydını yaptıran öğrenciler yararlanır.
- Öğrencinin sınıf tekrarı yapmamış olması gerekmektedir.
- Başvuru için istenen belgeler:
- Öğrenci belgesi (imzalı ve mühürlü veya e-devlet öğrenci belgesi),
- Transkript (2 ve üzeri sınıflar için),
- Nüfus cüzdanı,
- Muhtaçlık belgesi (muhtar onaylı),
- Başvuru formu (2 sayfa), (ilgili haberin ekler bölümünden boş formu alabilirsiniz)
Arnavutköy Kalkındırma Derneği Burs Başvuruları
Arnavutköylü öğrencilerin eğitim hayatlarını desteklemek adına Arnavutköy Kalkındırma Derneği olarak Lisans-Yüksek Lisans-Doktora öğrencilerine burs vereceğiz. Burslar, Ekim-Haziran arası olmak üzere 9 aylıktır.
Başvuru Şartları:
1- Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora öğrencisi olmak. (Ara sınıf lisans öğrencilerine de burs verilecektir. )
2- Başvuracak kişinin ikametinin son bir yıldır Arnavutköy’de olması gerekmektedir.
3- Burs başvuru formunu doldurmak (Dernek Merkezimizden temin edilecektir)
Keçiören Belediyesi Burs Başvurusu
Keçiören Belediyesi’nden burs alabilmek için öncelikle aşağıdaki şartlara uygun olmanız gerekmektedir. Şartların tamamını karşılıyorsanız burs başvurusunu yapabilirsiniz.
Öğrencinin ya da Veli/Vasi’nin KEÇİÖREN ilçesinde ikamet ediyor olması,
KYK ’dan ya da KYK aracılığıyla herhangi bir kurumdan ‘’ÖĞRENİM KREDİSİ’’ YA DA ‘’BURS’’ almıyor olması,
Öğrenim süresi boyunca KAYIT DONDURMA işleminin yapılmamış olması,
ÖRGÜN EĞİTİM programında öğretim görüyor olmasıdır. ( Açıköğretim – Uzaktan eğitim – Yüksek Lisans – Doktora eğitim programlarında olan öğrenciler burs kapsamına dahil değildir.)
Herhangi bir sorunla karşılaşıldığında veya bilgi almak istenildiğinde 0312 359 10 73 telefon numarasından ulaşabilirsiniz.
Vasisi olan kişilerin başvuruları telefonla alınmaktadır.
KAHEK Burs Başvuruları
Kahramankazan Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği KAHED ihtiyaç sahibi Kahramankazan’da ikamet eden üniversite öğrencilerine burs verecektir.
Kahramankazan Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği KAHED Bursu için istenen belgeler:
1- Yeni kazanan öğrenciler için; öğrenci kayıt belgesi veya e-kayıt belgesi barkodlu çıktı,
2- Ara sınıflarda okuyan öğrenciler için transkript,
3- Yüksek Lisans veya Doktora öğrenci belgesi,
4- Nüfus kağıdı fotokopisi ve Nüfus kayıt bilgileri. Burs başvurusunda bulunan öğrencinin ve ailesinin Yerleşim Yeri Bilgileri (İkametgah belgesi) (E-Devletten alınabilir.)
5- Adli sicil kaydı, (18 yaşından büyükler için E-Devletten alınabilir.)
6- 1 Adet fotoğraf.
7- Öğrencilerin şahsına ait Vakıfbank bankamatik kartı İBAN numaralı belge.
Not: Ara sınıf öğrencileri için ders notu çizelgelerinde (transkript) başarı esastır. Alttan dersi olan öğrencilerin müracaatları kabul edilmeyecektir.
Hazırlık sınıfında okuyan öğrenciler; Hazırlık sınıfını geçtiklerine dair belge veya geçme notunu ibraz edeceklerdir.
Özel okulda okuyan öğrencilerimizden sadece burslu olan öğrencilerimiz başvurabilir.
Sarıyer Belediyesi burs başvuruları
Maddi imkanı kısıtlı durumda bulunan ailelerin ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören çocuklarına her yıl eğitim yardımı verilmektedir. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından sağlanan eğitim yardımına başvurular her yıl Eylül ayı içerisinde başlamaktadır.
Sarıyer Belediyesi burs başvuruları için gerekli evraklar:
1- Öğrenci belgesi
2- Öğrenci kimlik fotokopisi
3- Anne, baba ya da vasinin kimlik fotokopisi
4- Bilim, sanat, spor vb. alanda derece varsa belgesi
5- Ailede engelli varsa engelli raporu
Arnavutköy Belediyesi Eğitim Yardımları
Arnavutköy Belediyesi üniversitede öğrenci okutan ailelere eğitim yardımında bulunacaktır.
Basvuru için basvuru.arnavutkoy.bel.tr adresinden randevu alıp gerekli evraklar eksiksiz doldurularak belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne teslim edilecektir.
Başvuru İçin İstenen Belgeler
Veli Adına Fakirlik Belgesi
Velinin Kimlik Fotokopisi
Veli Adına Varsa Hesap Numarası ( Dekontu )
2018 / 2019 Yılı Öğrenci Belgesi
Başvuru Dilekçesi
Başvuru dilekçesi veli tarafından doldurulacaktır.
Aile eğitim yardımı başvurunuzu tamamlamak için belirtilen evrakları randevu tarih ve saatinizde belediyemiz kentli servisine teslim etmeniz gerekmektedir.
Başvurunuzun durumu size SMS olarak gönderilecektir.
Beykoz Belediyesi Eğitim Yardımları Başvuruları
Eğitim yatırımlarıyla Beykoz’da gelecek nesillere kalıcı hizmetler sunan Beykoz Belediyesi Eğitim Yardımı ile de ailelere destek oluyor.
4 yıllık Devlet Üniversitesi (örgün) ve % 100 Burslu Vakıf ve Özel Üniversitelerde öğrenci okutan ailelere 1. ve 2. Dönem olmak üzere 2 taksitte Eğitim Yardımı yapılıyor.
Eylül ayı içerisinde yapılacak başvuruların onaylanması halinde başvuru sahiplerine SMS ile bilgi verilecek ve aşağıdaki belgelerle Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurular yapılacak.
Öğrencinin ailesinden başvuru esnasında istenecek belgeler:
- İkametgâh,
- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,
- Öğrenci Belgesi,
- Gelir Durumu Belgesi (Öğrencinin Anne ve Babasının)
Mut Belediyesi eğitim yardımı başvuruları
Önlisans ve lisans ara sınıf okuyan öğrenciler için gerekli evraklar şu şekildedir:
1-Nüfus cüzdanı fotokopisi
2-Öğrenci kimlik fotokopisi veya e devletten alınmış öğrenci belgesi
3-Ziraat bankası hesap numarası (IBAN numarası ile beraber ) TR ile başlayan 24 haneli numara
4-Muhtardan onaylı dilekçe
Ön kayıt yaptırmak zorunludur Lütfen Aşağıda bulunan linkten ön kayıt yaptırın. Ön kayıttan sonra hazırladığınız evrakları belediyemize teslim ediniz.
Kağıthane Belediyesi burs başvurusu
Kağıthane Belediyesi eğitime destek vermek amacıyla Kağıthane’de ikamet etmekte olup, İstanbul dışında 4 yıllık üniversitede okuyan üniversite ve yüksek lisans öğrencilerine karşılıksız burs haberleri için internet siteleri üzerinden yapılmaktadır.
Başvuru şartları şu şekildedir:
1-Öğrencinin İstanbul dışında 4 yıllık devlet üniversitesi de okuması gerekmektedir.
2-Öğrencinin sınıf tekrarı yapmamış olması gerekmektedir.
3-Öğrencinin ve anne veya babasından en az birinin de Kağıthane sınırlarında ikamet etmesi gerekmektedir.
4-Ailede kişi başına düşen gelirin net 1650 TL üzerinde olmaması gerekmektedir. (Türk-iş ve memur-sen’in aylık olarak hazırladığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre hesaplanmıştır.)
Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:
1-Sosyal yardım başvuru formu (başvuru formu bir sonraki sayfada doldurulacaktır.)
2-Öğrenci belgesi, aslı ( hangi sınıfa geçilmiş ise o sınıfa ait imzalı ve mühürlü öğrenci belgesi, veya e-devletten alınan öğrenci belgesi )
3-Transkript
4-Nüfus cüzdan fotokopisi (öğrencinin)
5-Kesinlikle öğrenci adına açılmış Vakıfbank hesap cüzdanı fotokopisi veya banka dekontu (belge
üzerinde hesap no, IBAN no ve hesap sahibinin ismi yazılı olmak zorundadır.)
6-Anne ve babanın;
a) Çalışanlardan maaş bordrosu (iş yerinden onaylı veya e-devlet üzerinden hizmet dökümü)
b) Emeklilerden maaş dekontu (e-devlet üzerinden emeklilik kaydı belgesi)
c)Vergi mükelleflerinden onaylanmış son bilanço ve gelir tablosu (mali müşavir onaylı veya www.gib.gov.tr üzerinden son kurumlar veya gelir vergisi beyanname dökümü )
d) Anne ve baba çalışmıyor ise çalışma kaydı olmadığını dair belge.(SGK ve vergi dairesinden veya e-devlet üzerinden ayrı ayrı alınmalıdır.)
e) Kira geliri olanlardan kira geliri beyannamesi (mali müşavir onaylı veya www.gib.gov.tr üzerinden son kira geliri beyannamesi dökümü)
Kartal Belediyesi eğitim yardımı başvurusu
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce, Sayıştay Başkanlığı’nın görüşü alınmak suretiyle onaylanan yönetmeliğin gereği sosyal yardımlardan yararlanmak için gerekli belgeler aşağıda belirtilmiştir.
A-) Nakdi yardımlar
Hane halkına yardım başvurularında;
1. Nüfus Müdürlüğü’nden vukuatlı nüfus kayıt örneği
2. Muhtarlıktan form 5 – ( konutta kalanlara ait kimlik bildirme belgesi )
3. Maaş bordrosu
4. Fatura ( elektrik, su, doğalgaz ) herhangi biri
5. Öğrenci belgesi ( öğrenci var ise )
6. Kira kontratı (kiracı ise)
7. Hastalık raporu veya engelli raporu
8. Durumunu ifade eden dilekçe
8. Boşanma aşamasında ise dava veya boşanma kararı
9. 6284 Sayılı Ailenin ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Kapsamında Koruyucu ya da Önleyici Tedbir Kararı ( eğer varsa )
10. Hanede yaşayan 18 yaşını doldurmuş kişilerin gelir (SGK) ve vergi durumu sorgulamalarını E-devlet sistemi üzerinden yaparak, belgelerin tarafımıza teslim edilmesi.
Asker ailesi yardımı başvurularında;
Askerlik şubesinden asker olduğuna dair yazı
- Nüfus Müdürlüğü’nden vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Muhtarlıktan form 5 – ( konutta kalanlara ait kimlik bildirme belgesi )
- Öğrenci belgesi
- Kira kontratı (kiracı ise)
- Hastalık raporu veya engelli raporu
- Başvuranın nüfus cüzdanı fotokopisi
- Boşanma aşamasında ise dava veya boşanma kararı
- Hanede yaşayan 18 yaşını doldurmuş kişilerin gelir (SGK) ve vergi durumu sorgulamalarını E-devlet sistemi üzerinden yaparak, belgelerin tarafımıza teslim edilmesi.
Eğitim yardımı başvurularında;
- Muhtarlıktan form 5 – ( konutta kalanlara ait kimlik bildirme belgesi )
- İlgili eğitim dönemine ilişkin kayıtlı öğrenci olduğuna dair öğrenci belgesi
- Öğrencinin IBAN numaralı banka cüzdanı fotokopisi ( net okunur olmalı )
- Nüfus müdürlüğünden nüfus kayıt örneği
- Hanede yaşayan 18 yaşını doldurmuş kişilerin gelir (SGK) ve vergi durumu sorgulamalarını E-devlet sistemi üzerinden yaparak, belgelerin tarafımıza teslim edilmesi.