Bebeklerde Wbc Düşüklüğü

Wbc düşüklüğü her daim ortaya çıkabilen sorunların başında gelmekte. Bunun sadece yetişkin insanlara özgü olduğunu düşünüyorsanız büyük bir yanılgı içindesiniz. Çünkü bebeklerde wbc düşüklüğü de söz konusu olabilmekte. Böyle bir durumun ortaya çıkması halinde panik olmamak gerekiyor.

13.06.2020-16:17 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-16:16) Bebeklerde Wbc Düşüklüğü

Wbc düşüklüğü her daim ortaya çıkabilen sorunların başında gelmekte. Bunun sadece yetişkin insanlara özgü olduğunu düşünüyorsanız büyük bir yanılgı içindesiniz. Çünkü bebeklerde wbc düşüklüğü de söz konusu olabilmekte. Böyle bir durumun ortaya çıkması halinde panik olmamak gerekiyor. Nedenlerini ve tedavisini bilmek şarttır.

Wbc Nedir?

Wbc, bağışıklık sisteminin temel yapı taşlarından birisi olan ve onun her daim daha güçlü olmasını sağlayan son derece önemli bir hücre olarak dikkat çekiyor. Bunun bir diğer ismi ise beyaz kan hücreleridir. Zaman zaman farklı nedenlerden dolayı düşer. Nedenleri değişiklik gösterir. Hemen gerekçesini ortaya koymak ve daha sonra tedaviye başlamak gerekir.

Bebeklerde Wbc Düşüklüğü Neden Görülür?

  • Bebeklerde Wbc düşüklüğü genellikle vücutta bir enfeksiyon söz konusu olduğu zaman düşer. Hem ciddi hem de basit bir rahatsızlık bunun nedeni olabilir.
  • Özellikle grip ve nezle bunun akla gelen ilk nedenleri olarak dikkat çekiyor.
  • Bunun yanı sıra kullanılmış olan ilaçların bir kısmının da bu tip bir duruma neden olduğunu hemen ifade edelim.
  • Özellikle bakteri kaynaklı olan enfeksiyonlarda da düşmesi söz konusudur.
  • Bebeklerde Wbc düşmesi nedenleri içinde yer alan bir diğer husus ise kemik iliği kanseridir.
  • Lösemi durumlarında da düştüğünü hemen söyleyelim.
  • Beslenme bozuklukları, nedenlerin içinde yer alır.
  • İşte bunlardan kaynaklı bir durum söz konusudur.

Görüldüğü üzere çok faklı nedenlerden dolayı düşüş ortaya çıkabilir. Bu yüzden ilk olarak akla hemen kanserin gelmesi çok doğru bir yaklaşım olmayacaktır.

Bebeklerde Wbc Oranları Kaç Almak Zorundadır?

Her ne kadar referans aralığı hastaneleri kullanmış olduğu tanı ve test kitlerine göre farklılık gösterse de, yaşa göre Wbc oranlarının şu şekilde olması gerekir;

  • 1 aylık bebeklerde bunun en az 9.4 en fazla ise 34 olması lazım. Böyle hallerde hiçbir şekilde sorun yok demektir.
  • 2 ve 12 ay arasındaki bebeklerde ise bu aralık farklılaşır. Onlar için referans değerleri 5.0'dan başlar ve 19.5 mcl'ye kadar devam eder.
  • Bunun yanı sıra 1-3 yaş aralığındaki bir bebeğin Wbc değerinin en az 6 olması son derece önemlidir. En üst sınır olarak kabul edilmiş değer ise 17.5 şeklindedir.
  • 4 ve 5 yaş aralığı için 5.5 ile 15.5 ml arasında olması yeterlidir.

Görüldüğü üzere bebeklerde bu değerler, yaşa göre farklılık gösterir. Sizi aile olarak bu konuda tam bir bilgi sahibi olmanız gerek yoktur. Çünkü doktor gerekli olan tüm testleri istedikten sonra başarılı bir biçimde değerlendirmeyi yapar. Bunun ardından gerekirse farklı testlerin istenmesi gibi bir durum söz konusu olur. Daha sonra neden kaynaklı olarak Wbc değerinin düşmüş olduğuna hükmedilir. Bu durum referans alınarak tedaviye en kısa zaman dilimi içinde başlanır.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal