Bebeğinize pratik yoldan hazırlayabileceğiniz pirinç unlu mamanın nasıl yapıldığını içeriğimizde derledik. Bebekler için doyurucu ve kolay pirinç unlu mama tarifi şu şekilde;
SU MUHALLEBİSİ HAZIRLANIŞI
Malzemeler:
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 su bardağı su
Yapılışı:
Su ile karıştıracağınız pirinç unu ile irmiği birlikte kısık ateşte koyu renk alana kadar karıştırarak pişirin. ısısı biraz ılıklaşmasının ardından isterseniz meyve ekleyebilirsiniz. Soğuyunca da bebeğinize yedirin.
PİRİNÇ UNU MAMASI
Malzemeler:
Bebek muhallebisi
2 çorba kaşığı tam pirinç unu
2/3 su bardağı su
1/3 su bardağı anne sütü veya hazırlanmış formül mama
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında olan pirinç unu ile irmiği birlikte temiz bir kaseye koyun. Orta ısıda olan ateşte karıştırarak pişirin. Fokurdamaya başlamasının ardından altını kısarak 5 - 8 dakika kadar daha pişirin.
Ocağın altını kapatıp sonra anne sütü ya da su ile yapmış olduğunuz formül sütü karışıma ekleyerek güzel bir şekilde yedirin.
BEBEK MUHALLEBİSİ FAYDALI MI?
Özellikle de ilk defa anne olan bir kadının emzirme döneminin ardından bebeğini bekliyor olan ek gıda dönemini nasıl en iyi geçirebileceğini düşünmesi gayet doğaldır. Hangi gıdadan başlamak gerektiğini ve öğün aralarında da bebeğe ne kadar mama verilmesi gerektiği gibi birtakım temel bilgilerin bilinmesi zaruridir. Ek gıda dönemi içerisinde muhallebinin bu kadar çok tercih edilmesinin nedenini ise şu maddeler ile belirtebiliriz:
-Kıvamı bebeğin damağına en uygun olması özelliğiyle kolay yedirilebilir.
-Çok hızlı ve kolay sindirilebilir, bebekte olası birtakım rahatsızlık hisleri uyandırmaz.
-Kolik problemine sebebiyet yaratmaz.
-Farklı tarifleri ile birlikte bebeğin sıkılmadan beslenmesine devam etmesi yolunda büyük bir başarı elde edilmiş olur.
-Alerji olasılığı düşük. (Bebeğin gelişim ayına uygun besinler tercih edilmesi şartıyla)