Yulaf ve diğer tahıllar çölyak hastalığının gelişmesinin önüne geçebilmesi için anne sütü ile beslenmeye devam edilirken 17. haftadan sonra azar azar başlanabilir.
MALZEMELER
- 1 çorba kaşığı yulaf ezmesi
- 1 çay bardağı su
- 1 çorba kaşığı ev yapımı yoğurt
- 1 adet elma veya şeftali
NASIL YAPILIR?
1 çorba kaşığı yulaf ezmesini, 1 çay bardağı kadar suda kısık ateşte pişirin. Taneler iyice yumuşadığında çatalla ezerek üzerine bir çorba kaşığı ev yapımı yoğurt ilave edin. Taneler yeteri kadar ezilmemişse bulamaç kıvamına getirmek için kısa süreli blendır kullanabilirsiniz. Cam rendede rendelenmiş elma veya şeftaliyi ekleyin.
Not: Sağılmış anne sütünüz varsa bir miktar ilave ederek biraz sulandırmanız bebeğinizin daha rahat yemesini sağlayacaktır. Anne sütü katarsanız mamayı tek öğünde yedirip daha sonra yedirmek için saklamayın. Özellikle sıcak havalar bakteri oluşmasına neden olur.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.