Bebeğinizin ek gıdaya geçiş sürecinde gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz ve bebeğinizi besleyebileceğiniz muz, çilek ve yoğurt gibi besinlere beslenme rutininde yer verebilirsiniz! İşte içerisinde süper besin prebiyotik bulunduran bebeğinizin ek gıdaya geçişini destekleyen o besinler...
DEMİR VE BAKIR DEPOSU MUZ
Gerçek bir prebiyotik kaynağı… Bilhassa tam olgunlaşmamış muzlarda çok daha fazla bulunuyor. Potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, kükürt, demir ve bakır gibi mineraller bakımından bir hayli zengin olan muz, bununla beraber bebeklerin en hızlı alıştığı ve iştahla yediği besinlerin başını çekiyor.
VİTAMİN DEPOSU ÇİLEK
B, C ve K vitamini bakımında zengin çilek prebiyotik deposu. Sindirim ve bağışıklık sistemini güçlü tutan, bebekler üzerinde sakinleştirici özelliği de saptanan çileği sekizinci aydan sonra yoğurtlu tüm karışımlarınıza ekleyebilrsinz.
ELMA PÜRESİ
Yoğurtlu karışımların vazgeçilmezlerinden biri de elma… Elma da diğer tüm prebiyotikler gibi bebeğinizin bağışıklık sistemini düzenliyor, sindirim sistemine iyi geliyor. Elmayı bu kadar güçlü bir prebiyotik besin haline getirenin ‘lif’leri olduğunu, dolayısıyla suyu yerine püresinin tercih edilmesini gerektiğinin de altını çizelim.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.