Bayram tatlıları içinde en hafiflerinden olan Süt helvası nasıl yapılır? Hem pratik hem de bereketli bir tarif olan bu tatlıyı denemek isteyeceksiniz. Büyük bir tepsi boyunda yapıp bayramda kolayca servis edilebilirsiniz. Süt helvası tarifi için gerekli malzemeler şöyle:
MALZEMELER
100 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı ve 1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Süt helvası yapmaya, tereyağını ocağa alıp, hafif ısıtarak başlayabilirsiniz. Sonrasında unu ilave edin ve karıştırarak 3 – 4 dakika kavurun. Unlu karışımı ocaktan indirin ve karıştırarak sütü koyun. Sütünüzün yumurtayı pişirmeyecek kadar ılık olması gerekmektedir. Ardından yumurta sarısını ve toz şekeri ilave edip, karıştırın.
Tekrar ocağa alın ve hafif ısıtana dek karıştırın. Ocaktan alıp içerisine vanilyayı koyun ve karıştırın. Hazırladığınız sütlü karışımı dikdörtgen cam fırın kabınıza boşaltın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırının en üst rafının bir altında üstü kızarana dek 10 – 15 dakika pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.