Bayramın ikinci gününe özel; sofranızı şenlendirecek yemek tarifiniz bizden!

Bayramın ikinci günü sofranızın ortasında yer alacak lezzetli bir ara sıcak hazırlamak istiyorsanız; bu tarif tam size göre! Sosyetelere yakışır, bol proteinli sosyete köftesi tarifi…

11.04.2024-16:27 - (Son Güncelleme: 11.04.2024-16:27) Bayramın ikinci gününe özel; sofranızı şenlendirecek yemek tarifiniz bizden!

Bayramda misafirlerinize lezzetli bir yemek yapmak istiyorsanız, bu köfte hiçbir yemeği aratmayacak! Misafirlerinizin bayıla bayıla yiyeceği, bayramın ikinci gününe yakışan özel sosyete köftesi tarifi bundan sonra vazgeçilmez lezzetiniz olacak. Misafirlerinizin durmadan tarifini soracağı, sosyete köftesi tarifi tam da bayrama yakışacak lezzette! Nohutun, yeşil mercimeğin ve bulgurun birleştiği lezzetli mi lezzetli bol proteinli sosyete köftesi tarifi…

 Sosyete köftesi tarifi malzemeleri 

  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 kase haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 tane soğan 
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
  • 2 tane domates rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde pul biber

Bayramın ikinci gününe özel; sofranızı şenlendirecek yemek tarifiniz bizden!

Köftesi için;

  • 2 su bardağı ölçüsünde köftelik bulgur
  • 1 su bardağı ölçüsünde su
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde un
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde biber salçası
  • Pul biber
  • Tuz 

Haşlamak için;

  • Sıcak su
  • Tuz 

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Sosyete köftesi nasıl yapılır?  

  1. İlk etapta bulgurun üzerine sıcak su ekleyerek, ıslatıp üzerini kapatın.
  2. Şişmesi için bir köşede bekletin.
  3. Şişmiş olan bulgularının üzerine; un, yumurta, salçalar, tuz ve pul biberi ekleyerek güzelce yoğurun.
  4. Arada elinizi suya batırarak yoğurmaya devam etmeyi unutmayın.
  5. Hazırlamış olduğunuz harçtan misket büyüklüğünde parçalar kopartarak, yuvarlayıp köfte haline getirin.
  6. Soğanınızı yemeklik şekilde doğrayarak, yağda kavurun. 
  7. Domates rendesini ve salçayı da ekleyerek, sarımsakları ve pul biberi üzerine ekleyin. Güzelce karıştırın.
  8. Haşlanmış olan nohut ve yeşil mercimeklerinizi içerisine atıp güzelce kavurun.
  9. Köfteleri sıcak suda 15 dakika kadar haşlayın.
  10. Suyunu süzerek nohutlu ve mercimekli hazırlamış olduğunuz harca ekleyerek, karıştırın. Tuzunu kontrol ettikten sonra servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, dökmeyi unutmayın! Herkese afiyet olsun…

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal