Kurban bayramında kemikleri atmayın. kemik suyunun faydalarını öğrenince çok üzülürsünüz.
Kemik suyunda var olan jelatin, bağırsağı korur. bağırsak duvarını muhafazaya alan bu madde, dolaylı yoldan bağışıklığın kuvvetlenmesini sağlar. böylece zehirli maddeler ve sindirilemeyen besinler kana karışamaz. buna bağlı olarak da yorgunluk, egzama, tiroid gibi problemlerinden bünye korunur.
Kemik suyu zayıflayan kıkırdak dokuyu kuvvetlendirir. 30 yaş üstü insanların kemik suyu tüketmesi tavsiye ediliyor. bu niteliği yanında ağrıları da azaltma özelliği olan kemik suyu, kuvvetlendirici etki göstermektedir.
Sakin ve huzurlu bir uyku vaat eden kemik suyu, glisin amino asidi ile rahatlatıcı etki gösterir. uyku sorunu olanlar uyumadan kısa bir zaman önce kemik suyu tüketerek huzurlu bir gece geçirebilirler.
Bedenin bağ dokusunu onararak kemiklere güç veriyor. stresi ve yorgunluğu yok ediyor. eklem ağrılarına iyi geliyor, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.
Malzemeler: dananın kaburga ve ayak kemiği, kuzunun kemikleri
hazırlanışı: kemikleri tencereye kolayca girecek biçimde küçük parçalara ayırın. içine su katıp kaynamaya bırakın. kaynamaya başlayınca. tencerenin altını kısın. iyice kaynamış olan kemik suyunu kavanoza koyup buzdolabına alın. dolapta tüketilmeye hazır halde bekleyen kemik suyunu istediğiniz vakit yemeklerde kullanabilirsiniz.