Sara nöbetlerinde de bayılır, yere düşeriz, bilincimiz kaybolur. Bu nöbetler çok kısa süreli bir şekilde gerçekleşir.
Bunların dışında bu kadar ciddi gibi görünmeyen, daha yaygın olan ancak ciddi tedavi gerektiren kan şekeri düşüklüğüne bağlı olan bayılmalar da vardır. Biraz aç kalsak, biraz zorlansak bayılabiliriz ama bu herkesin başına gelmez. Özellikle diyabete yatkın, kan şekeri regülasyonu ile sıkıntısı olanlarda ortaya çıkar ve bu kişilerin de tedaviye ihtiyacı vardır.
Kafa travması da bayılmaya neden olabilir. Bir kaza olduğunda, bir yerden düştüğümüzde, kafamızı ciddi bir şekilde çarptığımızda bayılma gerçekleşebilir, kafanın travma sonucu sarsılması ile oluşur.
Eskiden, özellikle kadınlarda daha çok olan, ancak bu yüzyılda daha az rastlanan psikolojik bayılmalar da bayılma türleri arasında yer alır. Hatta bunlara Freud'un bayılmaları da denir. Daha çok kadınlarda ortaya çıkan, kendi duygularını ifade edemeyen, ilgi isteyen, sıkıntısı olan hassas yapılı, ince düşünceli, sevgi ve ilgi bekleyen kadınların bir anlamda farkında olmadan ilgi çekmek için yaptığı bayılmalardır.
Bunların dışında, herhangi bir durumda bayılma ortaya çıkabilir ama hayati tehlike oluşturabileceğinden en önemli ve hemen doktora başvurulması gereken bayılmalar kalp ve beyinden kaynaklı bayılmalardır. Bu nedenle bayılma gerçekleştiğinde bu bayılmanın neden kaynaklandığının bulunabilmesi için doktor kontrolünün yapılması ve bayılma nedeninin teşhis edilmesi önemlidir.