Yaz mevsiminin en sık yenilen sebzelerinden olan bamya ile sulu yemeğin yanında kızartma da yapılabildiğini biliyor muydunuz? Eğer daha önce denemediyseniz size harika bir bamya kızartması tarifi sunuyoruz. Ailece oturacağınız sofralarda lezzetinden nasibini alacağınız bamya ile hem sağlıklı beslenmiş hem de leziz bir yemek yemiş olacaksınız.
BAMYA KIZARTMASI TARİFİ
Malzemeler:
-Yarım kilo büyük bamya
-2 adet yumurta
-1 su bardağı süt
-3/4 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı kajun baharatı
-Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
-Malzemelerden yumurta, süt, un ve baharatları iyice çırparak pürüzsüz krep hamuru gibi bir hamur elde edin.
-Yıkadığınız bamyaların tepelerinden birazcık kesin ve sularının akması için bir kağıt havlu üzerine serin.
-Harca buladıktan sonra kızgın yağda kızartın.
-Tercihen ister yoğurtla ister domates sosuyla sofrnıza taşıyın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.