Misafirleri mest edecek olan ve balzamiğin efsane bir lezzet verdiği biftek rulosu görsel olarak da lezzet olarak da bir harika.
MALZEMELER
8 ince fileto veya göğüs biftek (uzunluğu ve genişliği tercihinize göre değişebilir)
Sızma zeytinyağı
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Kıyılmış taze biberiye
İnce şeritler halinde dilimlenmiş 1 tane kırmızı dolmalık biber
İnce şeritler halinde dilimlenmiş 1 tane yeşil biber
İnce şeritler halinde dilimlenmiş 1 tane orta boy kabak
İkiye bölünmüş ve daha sonra ince dilimlenmiş 1 tane orta boy soğan
İnce şeritler halinde kesilmiş birkaç mantar
BALZAMİK SOS İÇİN
1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
1 tane kıyılmış büyük diş sarımsak
1/4 fincan koyu balzamik sirke
2 yemek kaşığı kırmızı şarap
2 çay kaşığı esmer şeker
2 taze dal biberiye
HAZIRLANIŞI
Biraz sızma zeytinyağı ile biftek dilimleri güzelce yağlayın. Tuz, taze çekilmiş karabiber ve biraz doğranmış taze biberiye ekleyin. İnce şeritler şeklinde sebzeleri doğrayın. Bir tavanın içine aldığınız sebzelere ve baharatlara, bir çorba kaşığı zeytinyağı da ilave ederek, orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Pişirdiğiniz sebzeleri dikey biçimde biftek rulosunun ucundan dışarı çıkacak şekilde koyun. Rulo biçiminde sarın ve bir kürdan desteği ile sabitleyin. Her bir biftek için bu yöntemi yineleyin. Biberiyeli balzamik sos için, küçük bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Sarımsak katın ve bir dakika süresince pişirin. Balzamik sirke, kırmızı şarap, kahverengi şeker ve dal biberiyeyi katın ve çabucak bir taşım kaynatın. Düşük ısıda 5 dakika süresince pişirin. Izgarayı hazırlayın ve arzu ettiğiniz pişirme derecesine göre, bifteklerinizin her iki yönünü de pişirin. Biftek rulolarını biberiyeli balzamik sos ile servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.