Lezzet olarak zaten hakim olduğumuz pişiyi yepyeni bir tarifle denemeye ne dersiniz? Sizin için balon pişi tarifini bir araya getirdik. İşte balon pişi tarifi...
MALZEMELER
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı / sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğine un (3,5 su bardağı)
Kızartmak için:
NASIL YAPILIR?
Yoğurma kabınızı hazırladıktan sonra içerisine yumurta, su, yoğurt, zeytinyağı, sirke, tuz ve sirkeyi ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra üzerine kabartma tozunu ve azar azar unu ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Ardından avuç içinizle bastırarak pürüzsüz bir hamur olana dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru tezgah üzerinde alarak yuvarlayın. Hafif unla merdane veya oklava yardımıyla çok ince olmayacak şekilde hamuru açın. Açtığınız hamuru cam bir tabak yardımıyla yuvarlak şekilde kesin. Kenarlardan çıkan hamurları toplayıp beze haline getirin ve tekrar tabak yardımıyla kesin. Çabuk kızaran bir hamur olduğu için bütün hepsine şekil verdikten sonra kızartmaya başlayın. Tavaya sıvı yağı ekleyin ve iyice kızdırın ki pişileriniz puf puf olsun. Alt üst ederek pembeleşinceye dek iyice kızartın. İşte bu kadar, afiyet olsun…