Balkabaklı Sütlü Tatlı Tarifi

Son dönemlerin en çok araştırılan tatlılarından biri olan balkabaklı sütlü tatlı tarifinin tüm detaylarını sizler için hazırladık.

03.05.2018-11:44 - (Son Güncelleme: 11.05.2021-17:02) Balkabaklı Sütlü Tatlı Tarifi

‘Balkabağından sütlü tatlı olur mu?’ dediğinizi duyar gibim sizler için hazırladığımız balkabaklı sütlü tatlı tarifi ile düşünceleriniz değişecek, bu tatlı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Bol bol  vitamin ve mimeral  içeren bal kabağı zengin demir ve kalsiyum sayesinde çocuklar için çok faydalıdır. Bağışıklık sistemini koruyan ve birçok hastalığın tedavisine yardımcı olan bu besini sizlere vereceğimiz bal kabaklı sütlü tatlı tarifi ile bütün aile bireylerine severek tattırabileceksiniz. İşte muhteşem tarif.

BALKABAKLI SÜTLÜ TATLI TARİFİ

Balkabaklı Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

2 paket burçak bisküvi (yulaflı)

100 gr eritilmiş tereyağı

1 kahve fincanı çekilmiş fındık

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

3 tepeleme yemek kaşığı nişasta

2 tepeleme yemek kaşığı un

1 paket vanilya

Üzeri için:

500 gr haşlanmış ve blenderdan geçirilmiş balkabağı

1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

Ufalanmış bisküvi (Ceviz de kullanabilirsiniz)

balkabaklı sütlü tatlı yapımı

Balkabaklı Sütlü Tatlı Yapımı 

-Bisküviler rondoda çekilip ufalanıp geniş bir kaseye alınır. Fındıklarda ince olacak şekilde çekilip bisküvilere eklenir.

-Üzerine eritilmiş tereyağı ilave edilip karıştırılır.

-Yağlı kağıt serilmiş büyük boy yuvarlak kelepçeli kalıbın tabanına bisküvili karışım boşaltılır.

-Üzeri bardak yardımıyla bastırılarak iyice sıkıştırılır. 10-15 dk dolaba kaldırılır.

-Kreması için: süt, şeker, nişasta ve un tencereye alınır. Kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir. Göz göz olunca ocaktan alınıp vanilya eklenip karıştırılır.

-Hazırlanan krema bisküvi tabanının üzerine dökülür. Soğuması için dolaba alınır. Haşlanmış balkabağı blender ile ezilip püre haline getirilir. (Evinizde balkabağı tatlınız varsa onuda direk ezerek pastanın üzeri için kullanabilirsiniz. )

-Haşlanmış blenderda ezilmiş balkabağı püresi tavaya alınır.

-Üzerine toz şeker eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir.

-Pişen tatlı soğumaya bırakılır. İyice soğuyan kremanın üzerine soğumuş olan balkabağı püresi yayılır.

-Üzerine ufalanmış bisküvi serpilir. 3-4 saat veya 1 gece buz dolabında dinlendirilir. Sonrasında dilimlenip servis edilir, afiyet olsun


DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal