MALZEMELER:
-Sıvıyağ
-1.5 su bardağı un
-1 su bardağı şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın
-Yarım çay kaşığı toz zencefil
-1 çimdik tuz
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı karbonat
-1 su bardağı sürülebilir çikolata
-2 adet yumurta
-Tereyağ
-Bal kabağı püresi
YAPILIŞI:
Fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın.
23 cm'lik kek kalıbınızın içini biraz sıvıyağ ile yağlayın ve tabanını yağlı kağıt ile kaplayın.
210 gr (1 buçuk su bardağı) un, 200 gr (1 su bardağı) şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, yarım çay kaşığı toz zencefil, bir çimdik tuz, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı karbonatı bir kapta harmanlayın.
200 gr (1 su bardağı) balkabağını küp küp kesip 1 yemek kaşığı suyla bir tencerede kısık ateşte yumuşayana kadar pişirip blenderdan geçirin.
Bir çırpma kabında balkabağı püresi, 2 adet yumurta, 115 gr (1/2 su bardağı) erimiş tereyağını çırpın. 80 gr (1/3 su bardağı) sütü ekleyin, yine çırpın. En son ise kuru karışımı ilave edin. Bir kek harcı olana kadar karıştırmanız yeterli.
Bu harcın yarısını kek kalıbınıza döküp yayın.
160 gr (1/2 su bardağı) nutellayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyup mikrodalgada 15 saniye ısıtın. Yarısını kaşık kaşık kek harcınızın üzerine dökün ve bıçakla rastgele ebruli desenler yapın.
Kalan kek harcını da üzerine dökün ve kalan nutellayı da yine aynı şekilde üzerine kaşık kaşık koyduktan sonra bıçakla ebruli desenler verin ve fırına koyup 40 dakika kadar pişirin.