BALKABAKLI ÇITIR BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1 kg ayıklanmış balkabağı
- 500 gr tatlı lor peyniri
- 6 yufka
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı zeytinyağı
- 2 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Susam
BALKABAKLI ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR
- Balkabaklarını derin bir tencereye alın.
- Üzerine az miktarda su ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin.
- Balkabaklarını ezip püre haline getirin.
- Tuz, karabiber ve lor peyniri ilave edip karıştırın.
- Ayrı bir kapta süt, zeytinyağı ve yumurtaları çırpın.
- İki yufkanın arasına sütü karışımdan sürüp üst üste dizin.
- Altı üçgen elde edecek şekilde kesin.
- Balkabaklı harcı üçgenlerin geniş kısımlarına paylaştırın.
- Rulo şeklinde sarın.
- Kalan yafkaları kalan harçla birlikte aynı şekilde hazırlayın.
- Üzerlerine zeytinyağı sürü susam serpin.
- Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.