Özellikle soğuk kış günlerinin sevgili yiyeceği çorbalar benim mutfağımın da gözbebeğidir. Yapımı biraz uzun, tadı ise muhteşem. Balkabağını bir tatlı olarak kullanmaktan vazgeçip hayatımıza bu güzelliği sokmak isteyenlere gelsin...İşte balkabağı çorbası tarifi
MALZEMELER
5 su bardağı
tavuk suyu
1,5 çay kaşığı
tuz
4 su bardağı
püre haline getirilmiş bal kabağı
1 yemek kaşığı
doğranmış taze maydanoz
1 adet
orta boy ince kıyılmış kuru soğan
1/2 çay kaşığı
kekik
1 diş
ince kıyılmış sarımsak
1/2 su bardağı
krema
5 adet
tane karabiber
PİŞİRME ÖNERİSİ
Üzerini geçecek kadar suda haşladığınız ya da fırında (düşük ısıda, uzun süre pişirdiğiniz) pişirdiğiniz bal kabağını mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra kullanabilirsiniz.Krema kullanmadan da çorbayı hazırlayabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Tavuk suyunu, tuzu, bal kabağı püresini, doğranmış kuru soğanı, kekiği, tane karabiberi ve ince kıyılmış sarımsağı bir tencereye koyarak yaklaşık yarım saat boyunca kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Pişirdiğiniz karışımı ocaktan alın. Blender yardımıyla tüm malzemeyi pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
Püre haline gelen çorba karışımını tekrar ocağa alın. Azar azar ilave ettiğiniz krema ile kısık ateşte 5 dakika kadar pişirmeye devam edin.
Servis kaselerine aldığınız sıcak çorbaları, doğranmış taze maydanoz ilavesiyle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın