Balık yağının vücuda zararları.
Balık yağı genellikle ringa balığı, ton balığı, hamsi ve uskumru gibi yağlı balıkların dokularından elde edilen, aynı zamanda fazla miktarda omega 3 yağ asidi, D vitamini ve DHA içeriğine sahip, özellikle çocuklarda olmak üzere birçok durumda gıda takviyesi olarak kullanılabilen hayvansal bir yağdır. Balık yağı bazen de balıkların karaciğerinden alınan dokulardan elde edilebilir. Balık yağının kalitesini elde edildiği balık cinsi etkileyebilir. Aynı zamanda omega 3 yağ asitlerinin besin kaynağı olarak bilinen balık yağı vücutta birçok işlevin gerçekleştirilebilmesi için vücudun ihtiyaç duyduğu maddeler arasında sayılabilir. Ancak vücutta üretilemediği için dışarıdan takviye olarak almakta fayda vardır. Vücutta üretilememesi yanında vücutta depolanması da mümkün değildir. Bu nedenle balık yağının düzenli şekilde kullanılması uzmanlar tarafından önerilen kullanım şeklidir. Balık yağı takviyeleri genellikle sıvı, kapsül veya tablet formlarında bulunur. Balık yağı takviyeleri kullanıma kadar olan süreçte bozulmayı önlemek için ek olarak bazı maddeleri içerir. Bu maddelerden biri E vitaminidir. Balık yağı, sağlığa faydalı özellikleri bakımından bilinir. Kalp sağlığına faydalı olan omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan balık yağının kan trigliseritlerini azalttığı, enflamasyonu azalttığı ve hatta romatoid artrit gibi durumların semptomlarını hafiflettiği birçok çalışma ile ortaya çıkmıştır. Ancak, daha fazla balık yağı her zaman daha iyi değildir ve çok yüksek bir dozda balık yağı almak sağlığınız söz konusu olduğunda aslında daha çok zarar verebilir.