Tezgahtaki taze balık ile bayat balık arasındaki farkı anlamanız için bilmeniz gereken bazı püf noktalar…
BALIK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Balıkçılar, taze balığın gözlerine bakılarak anlaşılacağını söylüyor. Taze balığın gözlerinin parlak ve dışa çıkık olur, tazeliğini yitirmeye başlayan balığın ise gözleri buğulanmaya başlar ve içe çöker. Büyük balıklar ise solungaçlarına bakılarak anlaşılabilir. Tazeliğini kaybetmemiş balığın solungaçları canlı kırmızı renktedir ve tamamıyla kapalıdır. Satıcılar tezgahtaki balıklara her zaman tuzlu su serptiği için, balık tazeliğini yitirmeye başlamış bile olsa derisi hala canlı ve parlak gözükür. Balığın tazeliğini anlamanız için parmağınızı derisine bastırmanız gerekir. Parmağınızı bastırdığınızda oluşan çukur anında düzeliyorsa balık tazeliğini koruyor demektir. Bayat balığa parmağınızı bastırdığınızda oluşan çukur aynı şekilde kalır, düzelmez. Balık başından tutulup kaldırıldığında kuyruğu dik duruyorsa tazedir. Bayat balığın kuyruğu aşağı düşer. Balık tazeliğini yitirmeye başladığın da alışılmadık ve rahatsız edici bir kokusu oluşur. Yaydığı kokuyla da anlaşılması mümkün olur.
Uzmanlar, balığın haftada en az 2 kere tüketilmesini öneriyor.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.