Balığın pilavı tatlısı oldu köfetsi neden olmnasın öyle değil mi üstelik bu o kadar da lezzetli oldu ki genç yaşlı demeden herkesin yiyebileceği sağlık deposu adeta. Balık yerken zorlananlar bu köfteye bayılacak.
MALZEMLER
350 gram somon
Bir su bardağı bezelye
3 yemek kaşığı un
Bir adet patates
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Öncelile aldığınız somon balığını güzelce haşlayın ve ardından kılçıklarını iyice temizleyin.
Sonrasında patatesi de haşlayın ve ezin.
Somon balığını tiftikledikten sonra derin bir kabın içinde patates ve baharatlarla iyice karıştırarak yoğurun.
Karışıma bezelyeleri de dahil edin ve harçtan minik parçalar kopararak yuvarlak şekiller verin.
Hazırladığınız köfteleri una bulayın ve bu şekilde 10 dakika buzdolabında bekletin.
Teflon tavaya sıvı yağ koyun ve yağ kızınca köfteleri kızartın. Şimdiden afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.