Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte tezgahlardaki yeri almaya başlayan hamsi, palamut, lüfer, uskumru gibi balıklar, vücut direncinin artmasını sağlayarak hastalıklara karşı koruma sağlar.
Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte tezgahlardaki yeri almaya başlayan hamsi, palamut, lüfer, uskumru gibi balıklar, vücut direncinin artmasını sağlayarak hastalıklara karşı koruma sağlar. Düşük yağ oranına sahip ve yüksek kaliteli bir protein kaynağı olan balık, tam bir omega-3 deposudur! Aynı zamanda A, D, B grubu (B2,B3,B6,B12) vitaminlerinden zengin ve fosfor, selenyum, çinko, iyot, kalsiyum ile magnezyum içinde iyi bir kaynaktır. Peki, balık pişirirken besin değerini artırmak için neler yapılabilir? Beslenme ve Diyet Uzmanı Aybala Akkülah balıktan maksimum fayda sağlayabileceğiniz 5 önemli kuralı sizin anlattı. İşte detaylar…