Baharatların egzotik tadı ve sıcak çikolatanın tatlı hali ile karışınca muhteşem bir lezzet çıktığına emin olabilirsiniz.
MALZEMELER
500 ml tam yağlı süt
3 adet kakule
2 adet çubuk tarçın
2 adet yıldız anason
1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kakao
100 gr bitter çikolata (% 80 kakao oranı)
Beze
Toz tarçın
NASIL YAPILIR?
Oldukça kısık ateşte süt baharatlarla, şeker ve kakao ile birlikte 5-10 dakika boyunca kaynatılır. Bir süzgeçten geçirilerek baharatları içinden çıkarılır. Yeniden ocağa oturtulan sütün içine parçalanmış çikolata katılır ve yine kısık ateşte çikolata hepsi eriyene kadar sürekli karıştırılarak ısıtılır. Fincanlara ayrılır, üstüne beze parçaları konur, tarçın serpilerek sıcak şekilde servis edilir.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.