Bahar Döneminde Göz Sağlığınızı Korumak İçin Öneriler

Göz sağlığımıza daha da dikkat ettiğimiz pandemi döneminde, baharın gelmesiyle göz hastalıklarında da artış görülmeye başlandı.

05.04.2021-10:17 - (Son Güncelleme: 05.04.2021-11:09) Bahar Döneminde Göz Sağlığınızı Korumak İçin Öneriler

Nisan ayının gelmesiyle başlayan bahar dönemi, göz alerjisi ya da tıbbi adıyla alerjik konjoktivitin artışını da beraberinde getirdi. Covid-19 salgı sebebiyle ellerimizi gözlerimize sürmek göz enfeksiyonuna zemin hazırlarken, bahar döneminde oluşan göz enfeksiyonunun alerjik konjonktivit ile karıştırılmaması için bu önerileri dikkat edin.

Baharın gelişiyle yaşanan mevsimsel geçiş göz sağlığımızı da etkiliyor. Göz enfeksiyonu olarak bilinen konjonktivit bahar aylarının gelmesiyle birlikte, yetişkin ve çocuklarda sıkça görülebiliyor. Belirgin olarak gözlerde kızarıklık, yaşarma, çapaklanma ve görme bozukluğu gibi şikayetlere neden oluyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nezih Özdemir bahar dönemi göz sağlığı için önemli uyarılar ve tavsiyelerde bulundu.

BAHAR ALERJİSİ Mİ YOKSA GÖZ ENFEKSİYONU MU?


Bahar döneminde artan polenlerden ilaçlara ve bazı gıdalara, parfüm gibi kozmetik ürünlerden üst solunum yolu enfeksiyonlarına dek birçok faktörün gözlerimizi doğrudan etkileyebildiğini dile getiren Dr. Nezih Özdemir, üst solunum yolu enfeksiyonlarının viral olabileceği gibi bakteriyel de olabildiğinin altını çizerek şunları söyledi: 'Göz enfeksiyonu alerjik konjonktivit ile karıştırılabildiğinden hasta pandemi sürecinde hastaneye gitmeye de çekindiğinden tedavi gecikebiliyor. Oysa göz hastalıkları ihmale gelmez. Göz hekimleri soruna çözüm bulmak ve enfeksiyon ile alerji arasındaki farkı ayırt etmek için özel muayene cihazlarıyla göz yüzeyindeki doku değişikliklerine bakarak alerjik reaksiyonu tespit ederler. Göz alerjileri, başka göz hastalıklarıyla benzer bulguları paylaştığı için hastanın öyküsünün alınarak tanı konulması önemlidir.'

ELLERİNŞZLE GÖZÜNÜZE TEMAS ETMEKTEN KAÇININ

 

Covid-19 salgını sürecinde göz sağlığının olası risklere çok daha açık hale geldiğini ifade eden Dr. Nezih Özdemir, çevre ile sürekli temas halinde olan ellerimizi gözlerimize sürdüğümüzde, göz yoluyla Covid-19 enfeksiyonuna zemin hazırlayabileceğine dikkat çekerek, 'Ellerin gözlere götürülmemesi, temiz ve tek kullanımlık kağıt mendil kullanılması ve bu kağıt mendilin kullanıldıktan sonra çöpe atılması çok önemli. Kirli ellerin gözlerle teması, mikropların özellikle de bağışıklığı düşük olan kişilerde kolaylıkla gözlerde enfeksiyona yol açmasına zemin hazırlıyor. Bu nedenle ellerin gözle temas ettirilmemesi, sık sık sabunla yıkanması gerekiyor' dedi.

Mavi ışınların ve ortam ısısının da göz sağlığını olumsuz etkileyen unsurlar olduğunu dile getiren Dr. Nezih Özdemir bilgisayar ve tablet karşısında uzun süre kalmamak, gözleri zaman zaman dinlendirmeye dikkat etmek gerektiğinin altını çiziyor.


DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal