Mevsim geçişlerinde grip nezle gibi hastalıklara maruz kalmamak için bu besinleri tüketmelisiniz.
Bağışıklık sistemi hücrelerinin %70’i bağırsaklarımızda mevcuttur.
bunun için beslenmemizde fermente besinleri; ev yapımı sirke, turşu, yoğurt, kefir, kombu çayı ve prebiyotik besinleri; yer elması, soğan, pırasa, nohut, mercimek, elma, muz, nar, tam buğdayı daha sık yemeliyiz.
Özellikle antibiyotik kullandığınız dönemlerde, probiyotik takviyesiyle vücuda kaybolan iyi bakterileri geri kazandırmak gereklidir..
Sarımsak ve soğan doğal antibiyotik olarak mikroplara karşı korur. yemeklerimizde daha sık sarımsak ve soğan tüketmek, bolca baharatla desteklemek yararlı olacaktır.
Bu havalarda c vitamini kaynakları bizler için oldukça kıymetli. kuşburnu, mandalina portakal, nar, kivi, ananas en iyi meyve kaynakları iken; biber, brokoli, maydanoz, karnabahar, brüksel lahanası ve ıspanak enfeksiyonları ortada kaldırır.
Balık, karides, kabak, ceviz, badem, yumurta, ayçiçeği çekirdeği, peynir ve sütü beslenmeye eklenerek soğuk algınlığına karşı 1-0 öne geçeriz.