Bademli kuşüzümlü pilav tarifi nedir? Gerekli malzemeler nelerdir? İşte bademli kuşüzümlü pilav tarifi…
MALZEMELER
- 1 su bardağı badem
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2 çorba kaşığı kuşüzümü
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 adet havuç
- 10 adet mantar
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- 5-6 dal dereotu
NASIL YAPILIR?
Bademleri kaynayan suya atıp 5 dakika bekledikten sonra ocaktan alın. Kabuklarını soyarak yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp karıştırarak renkleri dönene dek kavurun. Kuşüzümünü sıcak suda 15 dakika bekletin. Sıvıyağı bir tavaya alıp, dilimlenmiş havuç ve mantarı kavurarak kenara alın. Pirinci yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencereye alıp pirinci beyazlaşana dek kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Mantarlı karışımı tencereye aktarın. Tuzunu ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Suyunu yarı yarıya çekince badem ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Suyunu tamamen çekene dek pişirip, ocağı kapatın. Tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika demlendirip servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.