Helva herkesin her zaman sevdiği ve farklı tatlarla buluşan bir tatlıdır. Peki, bu tatlıyı bir de bademli denediniz mi?
MALZEMELER
1.5 su bardağı pirinç unu
2 su bardağı sıcak süt
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı badem
2 su bardağı toz şeker
ÜZERİ İÇİN
File badem
NASIL YAPILIR?
Toz şekeri süte katıp eritin. Pirinç ununu tereyağı ve margarin karışımına katarak tahta kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun. Bademleri katıp kavurmayı sürdürün. Şekerli sütü yavaş yavaş katarak karıştırın. Kısık ateşte pişirerek sütü güzelce çekmesini sağlayın. Kıvama gelince ocağı kapatıp soğuması için bekletin. Soğuyan tatlıdan kaşıkla alıp biçim verin. Üstüne file badem ile örtüp servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.