Karabağ'ın güney sınırını tamamen kontrol altına alan Azerbaycan ordusu, Karabağ'ın iç kesimlerinde stratejik öneme sahip Laçin koridoru ve Gubadlı'ya ilerleyişini sürdürüyor. Çatışmalarda esir alınan bir Ermenistan askeri ise yaklaşık bin 500 PKK'lı teröristin cephede ermenistan saflarında savaştığını itiraf etti.
BAĞLANTIYI KESMEYİ AMAÇLIYOR
Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'ı kurtarmak için operasyonlarını sürdüren Azerbaycan ordusu, bölgeyi güney ve kuzeyden kuşatarak hilal çizdi. Azerbaycan ordusu, Gubadlı, Laçin ve Kelbecer'i de işgalden kurtararak Dağlık Karabağ ile Ermenistan arasındaki bağlantıyı kesmeyi amaçlıyor. Böylece Karabağ'ın kalbine giden yol Şuşa ve Hankendi'ne lojistik destek kesilmiş olacak. Azerbaycan askerleri, Karabağ'ın iç kesimlerinde stratejik öneme sahip olan Laçin koridoru ve Gubadlı'ya doğru ilerliyor.
ERMENİ ASKERLER FİRAR EDİYOR
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Hadrut, Cebrail, Gubadlı, Ağdere, fuzuli yönlerinde ilerleyişin sürdüğünü, bu istikamette Ermenistan mevzilerine darbe vurulduğunu duyurdu. Önemli bölge ve tepeleri kurtaran Azerbaycan, Ermenistan'ın alt yapısına onarılamaz şekilde hasar verdi. Ermenistan güçlerinin lojistik, silah, yiyecek ve mühimmat sıkıntısı yaşadığı belirtildi. Ermenistan'ın Tavuş ve Sisian bölgelerinden Dağlık Karabağ'a getirdiği askerlerin savaşmayı reddederek cepheden kaçtığı öğrenildi.
ESİR ALINAN ASKER HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ
Çatışmalarda esir alınan Ermeni askeri Albert Mikaelyan, Ermeni saflarında PKK'lı teröristlerin savaştığını itiraf etti. Sorgulama sırasında Şirak eyaletinde doğduğunu ancak askerlik için Karabağ'a gönderildiğini belirten Mikaelyan, "Kışlada, aralarında Kürt asıllı paralı askerler de dahil bin 500 kişi bulunuyordu. Paralı askerler aylık 600 dolar maaş alıyor ve sadece kendi dillerinde konuşuyorlar. 10-15 kişilik gruplara bölünen paralı askerler yerel koşulları öğreniyorlar ve savaşa hazırlanıyorlar" diyerek itirafta bulundu.
TURAN TAKTİĞİ NEDİR?
Hilal Taktiği ya da Turan taktiği, düşmanı bir çember içerisine alarak yok etmeyi amaçlıyor. Osmanlı Devleti ve önceki Türk Devletleri, savaşlarda sık sık hilal taktiğine başvuruyordu. Ordunun merkez, sağ ve sol kuvvetler olarak 3'e ayrılması, sonra çeşitli yöntemlerle hilal şeklinde düşman kuvvetlerine saldırmasıyla gerçekleştiriliyor.