Yapılan araştırmalar yumurtanın en iyi az pişmişken tüketilmesi yönünde tavsiyelerde bulunuyor. İşte, az pişmiş yumurtanın yararları...
AZ PİŞMİŞ YUMURTANIN YARARLARI
Düzenli spor yapan insanların kas yapısını kuvvetlendirir. Barındırdığı yüksek enerji verici maddeler nedeniyle bedenin direncini artırır. Yorgunluk ve hemen acıkma gibi halleri engeller. Bedendeki öteki yiyeceklerle gelen bakteri ve virüsleri temizler. Kuvvetli bir demir kaynağıdır. Kansız kişilerin yemesi önerilir. Az haşlanmıştaki yumurta yağı kötü kolesterolü azaltır. Bağışıklığı kuvvetlendirerek kanserojen hücrelerin meydana gelmesini engeller. Göz içindeki sarı noktanın zarar görmesine engeller. Göz içindeki sıvıyı muhafaza ederek katarak meydana gelmesini önler. Diyet menülerinin olmazsa olmazıdır.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.