Beş çaylarında misafirlerinizi ağırlamak isterken farklı bir tatlı yapmak isteyenler için ayvalı yastıklı kek tarifi birebir.
MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet ayva (Büyük boy)
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (Ayvayı bulamak için)
1 çay kaşığı tarçın (Ayvaya bulamak için)
LABNELİ KEK KARIŞIM İÇİN
500 g labne (Suyu iyice süzülmüş olmalı)
2 yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Kabuğunu soyduğunuz ayvayı küp biçiminde kesip mısır unu ve tarçınla beraber karıştırın. Yumurtaları ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar karıştırın. Ilık suyu ve sıvı yağı ilave edin. Spatula ile karıştırmayı sürdürün. Ayrı bir kasede elenmiş unu, kakaoyu, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Unlu karışım ile yumurtalı karışımı harmanlayın. Spatula ile iki ürünü bütünleştirin. En son tarçınlı ayvayı ilave edin. Yavaşça karıştırın. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serili dikdörtgen biçimindeki orta boy bir fırın tepsisine hamuru akıtın. Labneli karışım için yumurtaları karıştırın. Labneyi, pudra şekerini, mısır nişastasını ve vanilyayı ilave edin. Hazırladığınız bu karışımı sıkma ucu takılı torbaya akıtın. Kakaolu karışımın üstüne düzenli aralıklarla labneli karışımdan sıkarak kafes biçimini elde edin. Daha önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 25 dakika pişirin. Ardından fırının ısısını 160 dereceye indirin. 15 dakika daha pişirmenin ardından fırından çıkarın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.