Ramazan'ın ailece oturulan sofralarında en güzel çorba tariflerini sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Damakları şenlendirecek ayran aşı çorbası nasıl yapılır sizler için derledik.
AYRAN AŞI ÇORBA TARİFİ
Malzemeler; 1 su bardağı buğday, 1 su bardağı nohut, 250 gram süzme yoğurt, 250 gram yoğurt, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı dereotu.
Yapılış aşaması; 1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içine dökün, üzerine su ekleyerek pişirmeye başlayın. Pişen buğdayları ocaktan indirin ve süzdürün. Büyük bir karıştırma kabının içine 250 gram yoğurt ve süzme yoğurdu koyup çırpın. 1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı dad ilave edin. 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyerek karıştırın. Üstüne 1 su bardağı soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını ayarlayın. Sonrasında dereotunu da koyarak iyice karıştırın. Çorbanızı 1 saat buzdolabında beklettikten sonra iftar sofralarınızda ikram edebilirisiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.