Mevsiminde tüketilen meyve sebzeler insan vücuduna daha fazla fayda sağlar. peki hangi besini hangi ayda yemek gerekir?
Eylül: üzüm ve fındık
Üzüm hem kan şekerinin dengeliyor hem de çok iyi bir potasyum deposu.
Fındık kaliteli yağ kaynağı. tok tutmasının yanında folik asit, e ve k vitaminleri yüksek olması nedeniyle bağışıklık sistemini güçlü tutuyor.
Ekim: turp ve havuç
Turp bilhassa erkeklerde prostat kanserine karşı koruyor. bununla beraber demir ve folik asit açısından zengin.
Bakır ve potasyum bakımından önemli bir kaynak olan havuç, kalorisi düşük olduğundan sık tüketilen bir sebze. özellikle çiğ olarak yenmeli.
A ve c vitamini yüksek olan pazı, göz ve bağışıklık sağlığı için oldukça önemli.
Alzheimera karşı ıspanak
Lif, antioksidan ve b6 vitamini yüksek olan ıspanak, az pişirilince ya da çiğ tüketildiği zaman bu vitaminleri daha iyi sağlıyor.