Ayaklardaki Büyük Tehlike: Stres Kırığı

Stres kırığı bandajı, stres kırığı için tabanlık, stres kırığı alçı, stres kırığı masajı, stres kırığı fizik tedavi, kalçada stres kırığı, stres kırığı konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

18.05.2018-16:59 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-16:41) Ayaklardaki Büyük Tehlike: Stres Kırığı

Stres kırığı bandajı, stres kırığı için tabanlık, stres kırığı alçı, stres kırığı masajı, stres kırığı fizik tedavi, kalçada stres kırığı, stres kırığı ile ilgili detaylar haberimizde...

Sters kırığı, ayağın belli başlı bölgelerinde meydana gelen geçmeyen ağrı ve şişkinlik ile ortaya çıkar. Genellikle ayakta fazla duran, uygun ayakkabı giymeyen kişilerde oluşur.

Stres kırıkları minumum şekilde kemikte yıpranma ile başlar ve ağrı, şişme gibi problemlere neden oluyor. Sadece MR ile anlaşıldığından erken teşhisi çok zordur.

Stres kırıkları 20-35 yaş arasında genellikle kadınlarda görülür. Özellikle menopoz dönemindeki kadınların ayak tarak kemiklerinde stres kırığı çok sık görülüyor. Stres kırığında kemiğin iyileşme süresi yaklaşık 3-4 aydır.

STRES KIRIĞI ALÇI

Tedavi esnasında kırık oluşan bölge dinlendirilir. Doktorlar hastalara koltuk değneği verebiliyor.

Eğer bütün yapılanlara rağmen kemik yavaş kaynıyorsa diğer tedavi çözümlerine geçilir. Ses ile yapılan ultrason uygulaması kemiğin iyileşmesini hızlandırır.

PRP (kendi kanından) trombosit yüklemesi yapılarak, kemik yapısı iyileştirilir.

STRES KIRIĞI İÇİN TABANLIK

ayaklarda meydana gelen stres kırığı için önerilen ayakkabı ve tabanlıklar ile kontrol altına alınabiliyor. Bütün tedavilere rağmen kemikte kaynama olmuyorsa cerrahi müdahale gerekebiliyor.uygulamalar yapılıyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal