Şık bir kahvaltı isteyenler için pastırmalı kahvaltı keki, Avrupai bir restoranda yeni bir tat deneyimlemeye benzeyecektir. Üstelik misafirlerinizi de oldukça şaşırtabilirsiniz.
MALZEMELER
200 g un
3 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 adet yumurta
120 g tereyağ (Yumuşak)
100 ml süt
100 g taze kaşar peyniri (Rendelenmiş)
150 g jambon (İnce küp doğranmış)
100 g sosis (Küp doğranmış)
50 g sucuk (İnce küp dilimlenmiş)
10-12 dilim çemensiz pastırma
Tuz, karabiber
PASTIRMALI KAHVALTI KEKİNİN HAZIRLANIŞI
Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. Kek kalıbını yağlayın ve pastırmaları içine sıralayın.
Büyük bir kasede un ve kabartma tozunu harmanlayın. Ayrı bir kasede yumurta, tereyağı ve sütü mikser ile çırpın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Yumurtalı karışımı unlu karışımın üzerine ilave edin ve düşük devirde mikser ile çırpın. Peyniri, jambonu, sucuk ve sosisleri ekleyip kaşık ile karıştırın.
Karışımı pastırmaları dizdiğiniz kek kalıbının içine dökün. Önceden ısıtılmış fırında, üstü kızarana kadar pişirin. Biraz soğuyunca kalıptan çıkarın, dilimleyerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırınız.