Avrupa, Türkiye'den Korkuyor!

İspanya'nın önemli gazetelerinden El Pais'de Carlos Yarnoz, Cuhmurbaşkanı Erdoğan'ı işaret ederek ''Avrupa Türk devinin önünde titriyor'' başlıklı makale yayımladı.

07.04.2018-18:22 - (Son Güncelleme: 07.04.2018-18:11) Avrupa, Türkiye'den Korkuyor!

İspanya'nın önemli gazetelerinden El Pais, Avrupa'nın Türkiye konusunda izlediği yanlış yol hakkında, "Avrupa Türk devinin önünde titriyor" başlıklı makale yayımladı.

 Carlos Yarnoz’un yazdığı makalede, ‘’Ankara’nın, Batı'ya Thomas Jefferson'ın (ABD'nin eski başkanlarından) dediği gibi 'kırgın bir dostun en acımasız düşman olduğunu'  gösteriyor diye yazdı.

Makalede, gayri resmi şekilde Avrupa Birliği'nin (AB) sürekli, Türkiye gibi 70 milyon vatandaşa sahip ülkeye laf söylemisin, Avrupa'nın güney sınırlarında endişe uyandırdığı ve Brüksel'in tahrik ettiği siniri yatıştıramadığı ifade etti.

RUSYA İLE İYİ İLİŞKİLER

Tehlike göstergelerinin bariz olduğuna değinilen makalede, bunlardan birinin "eski Rus ve Osmanlı İmparatorlukları arasındaki çıkar ittifakı" olarak tanımlanan Moskova ve Ankara arasındaki iyi ilişkiler olduğunu gösterdi. Türkiye'nin NATO'nun en güçlü ikinci ordusu olarak Moskova’dan S-400 alması sonrasında Moskova ile nükleer güç santrali anlaşması da imzaladığı anımsattı.

SURİYE VE BALKANLAR

İkinci kanıtın ise Türkiye ve Rusya'nın üçüncü destek olarak yanlarına Tahran'ı da alarak Suriye'deki mücadeleyi Avrupa'nın çıkarlarına karşı zafere ulaşılabileceği vurgulandı.

"Batı'nın arka bahçesi Balkanlar'daki" tehlikenin de açık olduğuna parmak basan Yarnoz, Türkiye'nin geniş bir Müslüman sahip olduğu,  Balkanlar’daki nüfuzunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretlerine doğru orantılı olarak arttığına vurgu yaptı.

Yarnoz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 6 üyesinin Kosova'dan Türkiye'ye getirilmesi ile 2 Yunan askerin tutuklanmasına güçlü bir Türkiye’nin göstergesi olarak nitelendirdi.

Yarnoz, 20 yıl önce Türkiye'nin aday kabul edilmesi, Avrupa'nın İslam'la sınır hattının İstanbul, Tahran ya da Bağdat'la mı olması gerektiği tartışmalarına neden olduğunu hatırlatarak,  Londra hariç, hakim bir çoğunluğun İstanbul'u seçtiğini bildirdi. Dönemin Hollandalı AB Komisyonu Üyesi Frits Bolkestein, Türklerin kabul edilmesiyle, Viyana'nın kurtuluşu anlamsız bir hal kazanır diyecek kadar ileri gitti. Makalede, Avrupa Birliği’nin büyük çoğunluğu 'Eğer hayır dersek, Türkiye İslami bir ülke olur, İran'a yakınlaşır ve nükleer silah geliştirir' öngörüsünde bulunan eski Almanya İçişleri Bakanı Otto Schily gibi daha doğru bir bakış açısı kabul etmediğini ileri sürdü. Yarnoz işlerin değiştiğini işaret ederek Hayal kırıklığına uğrayan dost, düşman gibi görünmeye başlıyor sözünü hatırlatarak İspanya’nın da o zaman uyarıda bulunduğunu fakat kimsenin inanmak istemediğini ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..
Modal